avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea suferintelor? Ati fi de acord cu legalizarea ei?

Chiar daca parerea mea este contra unor asemenea practici si sunt ferm impotriva legalizarii eutanasiei,stiu ca prin "punerea pe tapet" a acestui subiect voi crea discutii si controverse,care pana la urma pot aduce macar o raza de lumina,chiar daca intr-un domeniu atata de sensibil
Personal consider ca aceasta este o omucidere, o crima facuta impotriva vietii facuta cu ajutorul medicinii si a medicilor.
In punerea in discutie a acestui subiect am plecat de la decizia Olandei,data la data de 12,09.2009,de a autoriza eutanasierea copiilor de mai putin de 12 ani(eutanasierea adultilor fiind aprobata de Parlamentul Olandei cu majoritate de voturi printr-o decizie anterioara) ,cat si de la faptul ca in SUA,in afara Statului Oregon,in toate celelalte state americane ,aceasta procedura medicala este interzisa prin lege.
Mai ar fi de adaugat cele aratate de Presedintele Federatiei Internationale a asociatiei Medicilor Catolici,Prof.Gian Luigi Gigli:
"Recenta decizie a Olandei de a autoriza eutanasierea copiilor in varsta de mai putin de 12 ani,constituie un atac violent asupra fundamentelor coexistarii noastre civile"
Punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane este de asemena foarte ferm si in sprijinul tuturor dogmelor religioase care guverneaza de fapt crestinismul:
Recunoscand valoarea vietii fiecarui om,clerul ortodox,considera inadmisibile orice incercari de a legaliza eutanasia"
Din toate aceste realitati si puncte de vedere,cred ca ramane intrebarea laica:
Suferinta umana,poate fi interupta de alta fiinta umana ?
Buna ziua !
Sunt argumente pro si contra, atat juridice, sociale, etice cat si crestine.
Eu personal( ca dealtfel si sistemul juridic roman) consider eutanasia o crima, avand in vedere foarte multe argumente ce nu cred ca trebuie puse acum in discutie.
Un aspect este insa cert: conduce sigur la mascarea unor infractiuni de omor.
Cu stima !
Un categoric NU acestui gen de propunere care are un aspect anti din toate punctele de vedere.
Eutanasia este un procedeu de natura criminala.
O persoana care se afla in aparenta moarte clinica poate sa isi revina miraculos in anumite circumstante(fie de la terapia instituita,fie de la o redresare organica spontana).
Afirm aceste circumstante care le-am trait eu personal .
In urma cu cativa ani,am avut un stop cardiac spontan.
In drum spre spital,inima nu a mai vrut sa functioneze....
La serviciul urgente,am fost diagnosticata cu moarte clinica in urma controlului medical.
S-a dispus ca sa-mi fie anuntata familia .
Am fost dusa la morga spitalului si...pana la sosirea familiei....m-am trezit singura .
Ce a urmat...poate va inchipuiti si singuri....
Deci....erorile medicale puteau sa comita o adevarata crima daca se ajungea la autopsia unei persoane cu moarte clinica.

Aceasta experienta totusi a fost benefica pentru mine.
Atunci cand o persoana reuseste sa se intoarca inapoi printre cei vii , este un semn divin .
Cel care a trecut dincolo mai mult de cateva secunde si se intoarce inapoi,are un rol binedefinit pe Pamant .
Va inceta din viata doar atunci cand isi va indeplini pe deplin misiunea pentru care a mai primit o sansa ca sa supravietuiasca printre cei vii.
Cei care trec prin astfel de clipe,se reantorc cu capacitati paranormale .
Cred ca se creeaza o aura de protectie mult mai puternica decat cea pe care o poti avea la nastere.

Explicatiile le pot oferi doar cei care au trait asemenea momente ale destinului ori cercetatorii din acest domeniu.

Suferinta poate fi tratata .
Dreptul la viata se naste odata cu orice faptura care traieste pe Pamant.
Nimeni nu are dreptul ca sa curme viata cuiva -indiferent de motivele invocate-.
Persoanele care traiesc uneori intr-o agonie (coma profunda din punct de vedere medical) nu pot inceta din viata din cauze spirituale .
Orice muribund inceteaza din viata abia dupa ce si-a ispasit toate pacatele facute pe Pamant.
Greseala este fireasca ,insa trebuie sa ne corectam singuri daca gresim.
Se spune in doctrina religioasa ca "D-zeu iarta " ...,insa atunci cand omul greseste mereu ,intervine forta divina si te pedepseste .
Este indicat ca sa nu ajungem la stadiul ca sa ne pedepsesca forta divina-pentru ca in acest caz,desigur ca vom avea de suferit (si cei in cauza dar si cei din jur).

Sa pastram calitatile umane pentru o viata linistita !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt printre aceia care sunt impotriva transplantului de organe si, totusi, cu eutanasia as fi de acord... Evident, depinde foarte mult de... natura suferintei, dar si de dorinta fiecarui individ in parte... In plus, in cazul adultilor, as vedea ca o ”procedura”obligatorie manifestarea expresa de vointa in timpul vietii... Ceva de genul: ”In caz ca... aleg sa fiu eutanasiat”. De asemenea, consider ca e valabila si cererea expresa a persoanei care, suferinda, cere sa fie... trimisa in lumea celor drepti. Nu e o gluma viata omului dar nici sa zaci in pat cu dureri atroce pe care nici morfina nu le mai micsoreaza nu e viata, omul ajungand dependent de morfina si necesitand o doza din ce in ce mai mare... Unii nu suporta ideea de a fi povara pentru cei care le sunt dragi si aleg sa ii ”elibereze” pe acestia de obligatii pentru a-si putea vedea de viata...
Cat despre copiii... O alegere foarte grea, dar... Am vazut un copil care s-a nascut cu o malformatie – nu mai stiu cum se numea – in care capul ii crestea prin acumulare de lichid... La varsta de un an avea capul cat o minge de fotbal... Nu exista leac... Parintii il ingrijeau, il duceau lunar la tratament (unul scump) dar toti medicii le spuneau ca nu are sanse de viata... Nu putea manca decat daca i se turna lichid in comisura gurii, avea ochii ”dati peste cap” si multe altele... Ceea ce avea acel copil nu se putea numi viata. La varsta de 3 ani a murit... Stia el ca se chinuie? Il durea? Ca de plans plangea foarte mult... Ce ati alege pentru un asemenea copil? L-am vazut... Nu pot descrie ce inseamna un asemenea copil... Orice, dar bucurie pentru parinti nu... Poate gresesc.
Accept transplantul de organe , in limitele legii , si sunt categoric impotriva eutanasiei .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@handsu, sunteti transant, insa nu incercati sa va puneti si in locul acelor persoane suferinde care si-ar dori sa moara dar care nu se pot ”ajuta” singure in acest sens fiind imobilizate in pat, la mila celorlalti. Dorinta acestora de ce sa nu fie implinita daca ei simt ca ceea ce au nu este viata ci o suferinta pentru ei si pentru ceilalti?

Alte discuții în legătură

Speta nyuszlinda nyuszlinda Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima. Din cauza ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Ucidere la cererea victimei alina_vi alina_vi noul cod penal incrimineaza uciderea la cererea victimei conf art. 188. intrebarea mea este daca aceasta infractiune se poate realiza si sub forma de ... (vezi toată discuția)