Dragi prieteni, pana acum doar citisem sau auzisem despre eutanasie. Astazi sunt foarte trista fiindca , dupa o lunga suferinta, catelusa mea, prietena mea a parasit aceasta lume , insa ceva mai simplu: prin eutanasiere.A fost o decizie grea, dureroasa.In sensul ca aveam de ales intre a o lasa sa isi dea ultima suflare , in chinuri, sau sa ii curm suferinta si sa adoarma usor, fara dureri, in cateva secunde. Ieri nu se punea asa problema .Inca mai erau sperante , cel putin cateva zile.Insa astazi , impreuna cu doctorita, am realizat ca sfarsitul e tare aproape. E foarte greu sa-ti iei adio de la cel mai bun prieten, e sfasietor, si mai ales atunci cand nu sti precis daca ai gresit decizand sa nu-i mai lasi cateva ore de viata , in chin .Am tinut-o aproape si am maingaiat-o in timp ce acul ucigas ii patrundea in branula montata in vena ei. Ma privea si o priveam in ochii ei negri si stiam ca in doar cateva secunde lumina lor va disparea. Acele secunde mi-as fi dorit sa fie cat mai lungi.
Aceasta este eutanasia, oameni buni. Si patrupedele au suflet si au nevoie sa-si ia ramas bun. Asa ca nu uitati, aratati-le ca ii iubiti inainte ca ei sa adoarma pentru totdeauna. :(
Nu stiu sigur pentru cine e mai dureros, pentru fiinta care decide , pentru fiinta supusa eutanasiei...ea nu a schitat , nu a avut timp sa scihteze vreun semn de suferinta in timpul acela , de ordinul catorva secunde. Pentru mine, care am decis in locul ei , fara ca ea sa o poate cere , fara a se putea opune , a fost sfasietor de dureros. Practic, nu mi-as mai dori sa fiu vreodata nevoita sa decid ca viata unei fiinte trebuie curmata, chiar daca ea , ar mai dura doar un minut. Orice despartire definitiva e grea, dar cand stii ca ai fi putut sa ii mai acorzi putin ragaz unei fiinte , sa mai respire, chiar daca greu, din ce in ce mai greu, devine o povara grea.
Nu vreau sa imi imaginez cum ar fi in cazul fiintelor umane , daca eutanasia ar fi legiferata. Sigur e o chestiune cu mult mai delicata si cu implicatii majore.Fiindca vedeti...dincolo de aspectele morale , religioase, a fi liber sa decizi pentru o fiinta umana s-ar putea sa lase loc abuzurilor, pot fi interese ...poate ma duc cu gandul prea departe, dar o asemenea legiferarare ar trebui sa fie una foarte stricta , procedeul monitorizat cu mare grija ,de oameni , de medici integri, stiind in ce societate corupta traim.