avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea suferintelor? Ati fi de acord cu legalizarea ei?

Chiar daca parerea mea este contra unor asemenea practici si sunt ferm impotriva legalizarii eutanasiei,stiu ca prin "punerea pe tapet" a acestui subiect voi crea discutii si controverse,care pana la urma pot aduce macar o raza de lumina,chiar daca intr-un domeniu atata de sensibil
Personal consider ca aceasta este o omucidere, o crima facuta impotriva vietii facuta cu ajutorul medicinii si a medicilor.
In punerea in discutie a acestui subiect am plecat de la decizia Olandei,data la data de 12,09.2009,de a autoriza eutanasierea copiilor de mai putin de 12 ani(eutanasierea adultilor fiind aprobata de Parlamentul Olandei cu majoritate de voturi printr-o decizie anterioara) ,cat si de la faptul ca in SUA,in afara Statului Oregon,in toate celelalte state americane ,aceasta procedura medicala este interzisa prin lege.
Mai ar fi de adaugat cele aratate de Presedintele Federatiei Internationale a asociatiei Medicilor Catolici,Prof.Gian Luigi Gigli:
"Recenta decizie a Olandei de a autoriza eutanasierea copiilor in varsta de mai putin de 12 ani,constituie un atac violent asupra fundamentelor coexistarii noastre civile"
Punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane este de asemena foarte ferm si in sprijinul tuturor dogmelor religioase care guverneaza de fapt crestinismul:
Recunoscand valoarea vietii fiecarui om,clerul ortodox,considera inadmisibile orice incercari de a legaliza eutanasia"
Din toate aceste realitati si puncte de vedere,cred ca ramane intrebarea laica:
Suferinta umana,poate fi interupta de alta fiinta umana ?
Buna dimineata VIATA!

Cu aceste ganduri ar trebui, sau mai bine zis ar fi frumos sa ne trezim in fiecare dimineata! Dar, oare putem cu adevarat?
Am citit majoritatea parerilor publicate referitoare la acest subiect si mi-am pus si eu intrebarea : sunt de acord cu EUTANASIEREA ?

Primul impuls a fost sa raspund ca NU.
Nimeni nu are dreptul sa decida asupra vietii sale sau a celor din jurul sau (si ma refer strict la cei dragi lui pentru ca intr-un fel gandim cand este vorba despre cei de care ne DOARE, si altfel gandim despre CINEVA asa la modul general).
Ne doare enorm cand cel de langa noi sufera si nu putem sa facem TOTUL pentru a alina suferinta.
Mereu ne gandim ca poate mai exista CEVA despre care nu am aflat inca, si care, acel CEVA ii va alunga suferinta. Incercam totul, luptam, cautam, intrebam, dar nu putem SUFERI, nu putem SIMITI DUREREA celui drag.

Al doilea impuls a fost sa spun DA.
De ce ? Pentru ca si eu vreau sa duc o viata demna, si cum moartea este doar o etapa a vietii, as vrea ca drumul sa fie demn pana la capat.

Sunt persoane care s-au exprimat CONTRA.
Oare cati dintre dvs. au trecut , si nu ca simplii vizitatori, printr-un salon de tratament de chimioterapie ? Cati dintre dvs. ati simtit ca durerea devine insuportabila ? Ca otrava va intra in organism prin vene, in mod constient si acceptat de dvs, ( prin semnatura) si stiti foarte bine durerea imensa care va urma dupa ce otrava se instaleaza in organismul dvs. ... Va asigur ca este foarte usor sa spui NU eutanasierii, cand vorbesti despre situatia "altcuiva" care doreste sa scape de chinuri, si cand nu este vorba despre tine!
Nu doresc nimanui sa treaca prin suferinta, dar cred ca cel mai bine ar fi sa se abtina a se pronunta, cei care nu au trecut macar o data (chiar si prin vizita) printr-un spital de oncologie. Sunt constienta ca sunt si alte situatii, grave, la fel de grave, sau poate mai grave. Eu cred ca legalizarea eutanasierii ofera o "portita" celor care sunt in suferinta si celor care sunt langa ei. Este adevarat ca de aceasta lege ar putea abuza unele persoane, dar nu sunt oare atatea legi de care unii dintre noi abuzam ?!!

Sunt un om optimist, ma bucur de fiecare clipa pe care o traiesc, sunt unul dintre acei INVINGATORI care au reusit sa mearga mai departe. Nu voi uita prin ce am trecut , imi amintesc mereu ca Dumnezeu si-a indreptat privirea catre mine si familia mea si pentru asta Lui ii multumesc in fiecare zi!

Va multumesc celor care ati avut rabdare sa cititi!
Sa aveti o zi minunata!
EUTANASIEREA LA CEREREA EXPRESA A PERSOANEI.
Redati-ne demnitatea umana! Unele persoane disperate se sinucid, ceea ce e considerat nedemn. Incercarile unora esueaza lamentabil si raman cu sechele toata viata.
Cred in Dumnezeu si mentionez ca in urma ultimilor cercetari s-a demonstrat ca IIsus Hristos a cerut lui Iuda sa-l predea romanilor stiind ce va urma...O forma mascata a eutanasierii! cu mult mai barbara! (a se vedea Evanghelia dupa Iuda)
Exemplul Olandei trebue urmat. Am intrat intr-o noua! Era demnitatii umane! Era in care sa avem dreptul de a ne curma in mod civilizat viata, cand degradarea aproape totala a sanatatii o impun!
Nu putem fi tratati mai rau ca animalele! Pe acestea le eutanasiem cand au boli incurabile! Noi nu avem acest drept, in Romania!
Sunt pentru Eutanasierea la cererea expresa a persoanei, care o face cu mult timp inainte printr-un un testament notarial pentru cazurile cand doreste sa fie eutanasiata. Acestea ar putea fi:intrarea intr-o coma ce i-ar afecta o parte din organele vitale, lipsa mobilitatii,dureri insuportabile cauzate de diferite boli cronice,dementa de natura sa o compromita in fata societatii. Aceste categorii de boli incurabile ar putea fi identificate de o echipa de medici.
Legiferarea presupune Norme de punere in aplicare. Se necesita doua etape pana la admiterea eutanasierii:
1 .Testamentul cu anticipatie.
2 .Formularul de cerere expresa a persoanei la data dorita
3.Formularul de cerere expresa a urmasului mentionat in testament in cazul dementei, comei, etc.(urmasul nu face decat sa puna in aplicare Testamentul)
Evident, legea va trebui sa aiba in vedere si articole de pedepsire pentru cei care obliga pe altii sa ceara aceasta forma de trecere in nefiinta.
Nimeni nu are dreptul sa ceara cuiva sa se eutanasieze.
Ar fi o usurare pentru foarte multi dintre noi sa EXISTE acesata Lege a Eutanasierii!
Sper sa analizati cu discernamant acest articol.Maine ar putea fi prea tarziu atat pentru mine cat si pentru d-voastra.
Cred ca ar fi trebuit sa existe si un sondaj de opinie , si asa s-ar fi vazut foarte clar ca marea majoritate a cetatenilor sunt pentru eutanasiere .

Daca un cetatean poate decide sa ceara sa fie castrat , cred ca ar trebui sa aiba dreptul prin Constitutie sa fie eutanasiat .

Pentru ca o noua Constitutie e mai greu sa intre in vigoare ( din cauza politicienilor ) , macar in noile coduri ar fi trebuit sa se gaseasca modificarile legislative care sa dezincrimineze eutanasierea si prostitutia .

sunt de acord cu eutanasierea voluntara - la cerere , ma rog !
cred ca nu le-a trecut prin capetele inguste guvernantilor !
cred ca multi romani ar dori acest lucru , decat sa fie bataia de joc a guvernantilor!
si acestia ar face economii la buget !!!!!!!!!!!!
cand stii ca nu ai ce le pune copiilor pe masa , decat banala ciorba de legume si mancarea de cartofi -uneori te incurajezi cu gandul ca e bine si asa , altii poate nu au nici atat- te duci cu gandul spre partea intunecata a lumii !
cand copii te intreaba : "mami , cand cumparam si noi nectarine ?"si le spui ca sunt mai bune merele ,cand iti cer inghetata si le spui ca o sa ii doara gatul , te gandesti la lucruri rele .
cand ai parinti batrani si bolnavi carora nu le ajunge pensia pentru medicamente si care asteapta sa-i ajuti....
cand muncesti si nu esti platit la valoarea muncii si ti se mai taie din salariu ...
cand stii cum fac averi cei ce-ti taie salariul ....
@vidiva,
am convingerea ca ati inteles exact sensul acestui topic si... ati ironizat, amar, situatia din tzara. :)

Oricum, pentru asemenea motive nu va obtine nimeni "aprobarea" pentru eutanasiere...

Alte discuții în legătură

Speta nyuszlinda nyuszlinda Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima. Din cauza ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Ucidere la cererea victimei alina_vi alina_vi noul cod penal incrimineaza uciderea la cererea victimei conf art. 188. intrebarea mea este daca aceasta infractiune se poate realiza si sub forma de ... (vezi toată discuția)