avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta

" Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima.
Din cauza durerilor acute, B il roaga in mod repetat pe medicul A sa-i injecteze o substanta letala, spunand ca nu mai are nici un sens sa prelungeasca starea de agonie. Pt a-i alina durerea , A ii injecteaza lui B o substanta letala. B moare.
C intra in stop cardiac. A respecta dorinta cestuia de a nu fi resuscitat si nu intervine, lasandu-l sa moare. "


In primul caz medicul comite infr. art. 174, dar in al doilea caz de ce nu e incriminat pt omor? navea obligatia de a resuscita pacientul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:34, 2 Martie 2012
In Romania dispozitiile in vigoare nu prevad instituirea acestei masuri extreme
Instantele de judecata nationale detin pe rol numeroase cereri ale cetatenilor care din cvasi motive solicita autoritatilor aprobarea si instituirea masurii extreme
In Romania exista o disputa intre motivele cererii,prevederile legale in vigoare ,religie,
responsabilitatea si competenta cadrului medical
In speta mentionata de dvs,este discutabila incadrarea sub incidenta art 174 cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta nyuszlinda nyuszlinda Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea suferintelor? ati fi de acord cu legalizarea ei? Radu Gabrian Radu Gabrian Chiar daca parerea mea este contra unor asemenea practici si sunt ferm impotriva legalizarii eutanasiei,stiu ca prin \"punerea pe tapet\" a acestui subiect voi ... (vezi toată discuția)
Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)