avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile lucrate in perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile lucrate in perioada preaviz

Buna, am de gand sa imi pun demisia, problema e perioada de preaviz..stiu ca legal e 20 de zile lucratoare..ce inseamna aceste zile lucratoare de fapt?eu lucrez si sambata si duminica, iar angajatorul mi-a spus ca aceste zile nu se socotesc ca fiind zile lucratore, ceea ce nu mi se pare normal!!!mi se pare normal sa lucrez 20 de zile si punct indiferent de ce zi e..luni, marti sambata etc...si inca o problema, in contractul de munca e specificat ca programul de lucru e de 6 ore pe zi, dar defapt atat sambata cat si duminica eu lucrez cate 13 ore, as putea sa cer ca aceste zile sa fie considerate cat 2 zile de preaviz???multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 7 Martie 2012
Aveti contract de munca cu 8 ore ? Atunci pe luna trebuie sa insumati 8 ore x nr zile lucratoare in luna.
Daca lucrati in weekend trebuie sa primiti alte zile de repaus saptamanal ( consecutive) si un spor pentru faptul ca lucrati in zilele de repaus saptamanal.
Zilele lucratoare , de regula, sunt zilele de luni - vineri ... prin exceptie, se pot lucra in zilele de repaus saptamanal ... daca ati avut c.i.m. cu timp partial, atunci nu aveti cum sa efectuati ore sulimentare .. este interzis prin Codul Muncii ..

Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
....

Asadar, perioada dvs de preaviz va cuprinde numai zilele lucratoare .. daca sambata si duminica lucrati, repausul saptamanal cand il luati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
C.m. partial ore de sambata si duminica dana_coman dana_coman Am contracte individuale cu timp partial de 2 ore/zi, acord spor de week-end 5%, daca lucreaza sambata si duminica platesc normal 2 ore fara sa dau liber ... (vezi toată discuția)
Sambata lucrata = ore suplimentare ? Andreia08 Andreia08 Buna ziua. Sunt angajata unui unui call center cu jumatate de norma -4 ore. In luna iulie am semnat un act aditional pt.marire de salar. Acest act adit. ... (vezi toată discuția)