avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... incurcatura financiar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

incurcatura financiar

de curand am fost sa platesc un impozit pentru un pfi din 2006 si aruncand o privire in calculatorul inspectoarei am observat ca in 2009 apaream cu o achizitie de 42000 ron si un impozit platit de 1200.am intrebato ce e cu ei si mia zis ca e o delaratie notariala de vanzare cumparare.intradevar eu am cumparat in 2009 o garsoniera de la un sot si sotie dar suma era de 84000 ron si impozitul de 2400 ron dar eu in aceasta tranzactie sunt cumparator si nu am platit nici un impozit.majoritatea mi au spus ca nu e normal sa apara la mine ci la vanzator.cei de la financiar miau spus ca asa trebuie sa apara(sa scape de mine probabil)desi am fost inclusiv cu caontractul de vazare cumparare si cu chitanta pentru impozit pe care apare numele vanzatorilor(am ramas in relatii bune cu ei si mi au dat o copie).
daca ar fi noramal totusi sa apara la mine nu ar trebui sa apara cu toata suma si de vanzare cumaprare si tot impozitul?
pot sa am de pierdut cumva mai tarziu pe tema asta?stim cu toti cum e cu borocratie din romania
ce pot sa fac in cazul in care acest lucru nu e ok ca sa nu mai apar in evidentele celor de la financiar?
si mai am o intrebare pentru ca am inteles ca notarii trebuie sa faca o declaratie perioadica cu toate tranzactiile ?avea vreun avantaj notarul sa faca o "greaseala" in acea declaratie,avea ceva de castigat?un artificiu ceva sa scape cu niste bani in plus?

multumesc anticipat pentru raspunsuri sper sa ma fi facut inteles

daca am gresit cumva categoria in care am postat imi cer scuze si rog un moderator sa mute mesajul acolo unde ii este locul
Cel mai recent răspuns: POP ILDIKO , Avocat 07:03, 7 Martie 2012
Conform Normelor metodologice de aplicare a art.77 ind1 Cod fiscal
"51^2. Definirea unor termeni:

a) prin contribuabil, în sensul art. 771 din Codul fiscal, se înţelege persoana fizică căreia îi revine obligaţia de plată a impozitului.

În cazul transferului dreptului de proprietate sau al dezmembrămintelor acestuia prin acte juridice între vii, contribuabil este cel din patrimoniul căruia se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele acestuia: vânzătorul, credirentierul, transmiţătorul în cazul contractului de întreţinere, al actului de dare în plată, al contractului de tranzacție etc., cu exceptia transferului prin donație."

Conform acestui text de lege dvs. nu aveati obligatia de a plati impozit.
Ati avea obligatia sa platiti impozit in cazul in care ati fi facut un schimb de imobile, in acest caz atat cumparatorul cat si vanzatorul datoreaza impozit.
ok multumesc frumos acum sunt sigur ca nu am de ce sa apar la ei.
ce trebuie sa fac ca sa dispar din registrele lor.care ar fi procedura sau la ce fel de persoane trebuie sa apelez juristi contabuili avocati?
Trebuie sa faceti o cerere in scris la care sa atasati contractul si dovada platii impozitului a vanzatorilor. In cerere le explicati care este situatia ca nu datorati impozit. Va vor raspunde tot in scris si vor motiva de ce considera ei ca trebuie sa platiti dvs. impozit, (ceea ce este exclus) sau vor remedia eroarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cand cumpar apartament de la licitatiile organizate de anaf ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Daca cumpar de la o licitatie organizata de administratia finantelor publice un apartament mai trebuie eu ca si cumparator sa platesc 2-3% impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru vanzare imobil aleligi aleligi Buna Ziua,am si eu o problema,am pierdut apartamentul la banca ,iar banca la vandut la licitatie,acuma dupa un an ne-a venit sa platim la finante 2000 de lei ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine plateste taxa? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei:[b] eu, cumparatorul ... (vezi toată discuția)