In urma unei HJ definitive s-a inscris in cartea funciara a unui teren pe care il detin un privilegiu imobiliar in valoare de 3.000 ron in favoarea fostului sot. Am primit o instiintare ca trebuie sa platesc impozit pentru transferul de proprietare 1.920 ron. Este normal?
In cazul in care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembramintelor acestuia se realizeaza prin hotarare judecatoreasca sau prin alta procedura, impozitul se calculeaza si se incaseaza de catre organul fiscal competent.
Instantele judecatoresti care pronunta hotarari judecatoresti definitive si comunica organului fiscal competent hotararea si documentatia aferenta in termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.
In cazul dv este vorba despre un transfer al dreptului de proprietate dispus de instanta,
respectiv nu constituie un act voluntar intre vanzator-cumparator
Da, este decis de instanta. Dar intrebarea mea este: eu platesc impozit pentru cei 3000 ron (valoare privilegiului) sau pentru toata valoare imobilului? Mi se pare impozitul foarte mare.
Terenul nu a fost partajat. Eu am cumparat un teren in 2007 pentru care am fost imprumutata cu 3.000 ron de o alta persoana care acum a solicitat prin instanta sa i se inscrie privilegiul in cartea funciara. A avut castig de cauza, eu raman proprietara pe teren iar domnul apare inscris in cartea funciara cu un privilegiu de 3.000 ron. Nu s-a transferat propietatea. Eu pentru ce platesc impozit?
Impozit cladiri
zozole
La vanzarea unei proprietati imobiliare(o casa) vanzatorul este obligat sa plateasca 2% contributie la bugetul local in cadrul notariatului? Stima (vezi toată discuția)