avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine plateste impozitul la executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cine plateste impozitul la executarea silita?

Buna ziua
Am adjudecat o casa executata silit si la biroul de carte funciara mi s-a comunicat ca nu se poate face nimic pana nu aduc dovada platii impozitului pentru venituri din tranzactii imobiliare (2 sau 3 procente). De asemenea mi s-a sugerat sa platesc eu acest impozit intrucat debitorul inca mai are datorii destul de mari si nu are nimic pe numele lui, deci sigur nu va plati impozitul.

Din ce am citit, inteleg ca nu eu trebuie sa platesc acest impozit pentru ca sunt cumparator si nu vanzator. Exista vre-o metoda sa-mi termin actele fara sa platesc acest impozit?

Am gasit aici un articol interesant dar tot nu m-am lamurit:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
ady80, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:10, 2 Octombrie 2012
Pentru informarea dvs corecta este vorba despre impozitul pe venitul rezultat din transferul proprietatii imobiliare si nu "impozitul la executarea silita"
Impozitul pe venitul rezultat din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal este reglementat de art. 771 Cod fiscal
Asa cum rezulta din art. 771 alin. (6) Codul fiscal,
impozitul se va calcula si se va incasa de notarul public inainte de autentificarea actului sau, dupa caz, intocmirea incheierii de finalizare a succesiunii. Impozitul calculat si incasat se vireaza de catre birourile notariale pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut.

In cazul in care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembramintelor acestuia se realizeaza prin hotarare judecatoreasca sau prin alta procedura, impozitul se calculeaza si se incaseaza de catre organul fiscal competent.
Instantele judecatoresti care pronunta hotarari judecatoresti definitive si irevocabile comunica organului fiscal competent hotararea si documentatia aferenta in termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.
In situatia dvs de adjudecatar,legal, impozitul trebuie achitat de catre debitor
In situatia in care doriti finalizarea documentatiei de adjudecare ,aveti varianta sa achitati dvs valoarea impozitului si ulterior sa promovati actiune impotriva debitorului
Nu puteti finaliza procedura de notare a dreptului dvs de proprietate asupra imobilului la OCPI daca nu prezentati dovada achitarii impozitului pe transferul dreptului de proprietate


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare teren adjudecat la ocpi Vali13 Vali13 Printre documentele necesare inregistrariila OCPI unui teren fara constructie, adjudecat prin executor judecatoresc, de la debitori persoane fizice se afla ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament gabi-ficus gabi-ficus buna,as dori sa vand un apartament cu 60000e,pe care il am din 2005,ce impozit platesc la stat?multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit cladiri zozole zozole La vanzarea unei proprietati imobiliare(o casa) vanzatorul este obligat sa plateasca 2% contributie la bugetul local in cadrul notariatului? Stima (vezi toată discuția)