avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... De ce companiile de utilitati nu platesc catre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

De ce companiile de utilitati nu platesc catre primarii ceva chirii/impozite pentru ca folosesc domeniul public?

Problema e simpla. In fiecare an platesc impozit pentru ca folosesc un panou de 1 metru patrat amplasat pe domeniul public ( celebra capra publicitara ). Cred ca e corect sa platesc pentru asta ca folosesc domeniul public al primariei, la fel cum si o terasa de vara plateste la primarie pentru ca isi amplaseaza mesele pe spatiul public. Ma intreb insa daca eu si altii platim chirie/impozit pentru domeniul public de ce nu si companiile de utilitati nu platesc catre primarii ,,ceva chirii/impozite,, pentru ca pe domeniul public isi au : retelele de gaz cei din E ON si cei din DGF, ( companii care nu mai apartin statului ROMAN ); retelele de energie electrica cei de pe la E ON, CEZ, ENEL, ( companii care nu mai apartin statului ROMAN ); retelele de apa APA NOVA.
CRED CA E CORECT ASA CUM EU PLATESC CHIRIE/IMPOZIT PENTRU CA FOLOSESC DOMENIUL PUBLIC TOT ASA AR TREBUI SA PLATEASCA ORICE FIRMA/COMPANIE CARE FOLOSESTE SPATIUL/TERENUL PUBLIC.

ar putea cred venii destui de ,, seriosi,, bani la bugetele locale daca ,,MULTINATIONALELE - MULTIFUNCTIONALELE,, AR FI OBLIGATE SA PLATEASCA CEVA BANUTI LA BUGETELE LOCALE...
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:16, 7 Martie 2012
Aceste companii de utilitati au ca obiect deservirea/asigurarea unor servicii publice. Daca acestea ar plati o chirie catre Primarie, acest cost s-ar regasi in factura Dvs, V-ar avantaja ? De ce sa incaseze Primaria niste sume dintr-un serviciu public ce va este pus la dispozitie contracost ?, cand aceasta din urma contribuie pentru a va asigura aceste servicii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

utilizare spatiu public CHANEL CHANEL Daca o firma -intreprindere individuala -activitate foto pe teren sau la domiciliul clientului , doreste sa participe la un targ in aer liber de exemplu , unde ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru un panou publicitar cabinet particular v.georgeta v.georgeta Vreau sa pun un panou publicitar pe blocul in care locuiesc pentru un cabinet particular. Autorizatiile de unde le obtin, de la Primaria Capitale sau de la ... (vezi toată discuția)
Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)