avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executori de Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executori de Testament

Int numit executori de Testament si vreau sa deschid o Succesiune in Romania.
Mostenitori DIN acest Testament sint in Franta, U.S.A si Germania.
In Germania du ii reprezinte le toti prin fünftes mea.
Cum functioneaza aceasta in Romania, mostenitori nu se Pot Perzenta la In Romania.Ii pot reprezinta eu la fel ca in Germania?
Cel mai recent răspuns: petersimi , utilizator 13:31, 7 Martie 2012
Executor testamentar este una si reprezentarea succesibililor la dezbaterea mostenirii este alta. In cadrul procedurii succesorale vi se elibereaza certificat de executor testamentar iarbdvs veti proceda la predarea legatelor mostenitorilor sau reprezentantilor acestora. Acestia pot fi imputerniciti prin procura speciala .
Pot intelege DIN cele spuse de Dvs ca mostenitorii trebuie sa se prezinte la Succesiune Sau trebuie sa-mi dea mie o imputernicire (Procura) speciala?
Ei nu vor sa vina in Romania ci doresc sa mi dea mie procura Sau eu sa rezolv totul!.
Romania cere apostila pt. Procura, amerikanisier nu au ASA ceva, si nici Franta nu cred ca are!
,
Trebuie sa va dea dvs procura speciala sau sa desemneze pe altcineva in acest sens.Si americanii si francezii sunt semnatari ai Conventiei de la Haga privind Apostila. Deci procura se va face la un notar de acolo si apostilata sau la Consulatul Romnaiei si nu mai are nevoie de apostila. Apoi trimisa in tara tradusa si legalizata.
Multumesc mult.Este o revelatie sa citesc raspunsurile Dvs. atit de competente si lamuritoare.
Se pare ca executorul de testament din Germania si Romania nu au aceleasi puteri si functiuni.
Imobilul pt.care eu vreau sa deschid succesiunea in Romania apartine prin acte eliberate in Romania prietenului meu , pentru care sint executor de testament, dar el nu atrecut-o in testament, deoarece era in tratative de vinzare atunci cind a murut neastept de repede, el nu are urmasi,rude, si eu incerc sa pimesc dreptul de mostenitor al acestui imobil impreuna cu toti mostenitorii trecuti in testamentul lui din Germania, unde am fost numit executor de testament .Presupun ca imi trebuie un avocat si un notar bun in Romania.
Inca odata multumiri pentru suportul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce document e necesar pentru succesiune daca una din parti locuieste in alta tara maritom maritom O intrebare pt.dumneavoastra,multumesc. Tatal meu a murit in feb.2013 ,sunt singurul copil si locuiesc in U.S.A. Mama mea trebuie urgent sa faca ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament mavericu mavericu Proprietara apartamentului a decedat, iar singura ei fiica locuieste in Germania insa nu are posibilitatea de a veni in Romania datorita unor probleme ... (vezi toată discuția)
Cine este executorul unui testament? vasile-2011 vasile-2011 Cine este executorul unui testament? Este vorba de: notarul unde este scris/autentificat testamentul, cel care il semneaza, cel care primeste sau notarul ... (vezi toată discuția)