avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce document e necesar pentru succesiune daca una din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce document e necesar pentru succesiune daca una din parti locuieste in alta tara

O intrebare pt.dumneavoastra,multumesc.

Tatal meu a murit in feb.2013 ,sunt singurul copil si locuiesc in U.S.A.
Mama mea trebuie urgent sa faca succesiunea dupa tata iar eu nu pot veni in Romania.Ce document trebuie trimis pt.a-i oferi mamei mele posibilitatea sa intre in posesia mostenirii fara conditia de a ma inlatura pe mine,personal,de la dreptul la succesiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:25, 19 Noiembrie 2013
Trimiteti o declaratie de acceptare a mostenirii.
Nu o declarație ci o procura de reprezentare la succesiune de preferat făcută la consulat nu la public notary.
Multumesc. Am gandit asemator,tinand seama de faptul ca odata renuntat la mostenire esti instrainatat definitiv,intrebarea este cui as putea sa trimit procura de reprezentare la succesiune?
Mesaj editat
@maritom

Data post: Sambata, 16 Noiembrie 2013, 23:46
Subiect: Persoane ce locuiesc in strainatate confruntate cu dreptul la succesiune

Multumesc mult de raspuns dar cred ca n-am fost prea explicita.

Dupa decesul tatului,mostenitori sunt eu si mama mea. Mama ocuieste in casa noastra si acum e nevoita sa demareze urgent un proiect pt.electricitate si nu poate face asta fara rezolvarea succesiunii. Eu locuiesc in U.S.A. si nu pot veni in tara curand. Ce solutie avem in aceasta situatie?
Mama a fost sfatuita de notar ca eu trebuie sa trimit o declaratie de Renuntare in favoarea ei pt. ca ea sa poata sa lucra la proiectul casei. Intelegand ca odata renuntand a mostenire devii strain de aceasta pt.totdeauna,intrebarea este daca renunt acum,dupa moartea mamei ce este de facut?
Deci intrebarea mea este care este solutia cea mai buna care sa implice cat mai putini pasi si bani: renuntare,acceptare sau altceva?
De asemenea exista intrebarea de unde si in ce limba trebuie trimis orice document din U.S.A., si daca trebuie sa aiba apostila de la Haga?

Dacă renuntati la mostenire, sfat pe care nu vi l dau, este posibil ca mama Dvs sa vina la mostenirea tatălui Dvs , dacă tatăl are rude, cu clasele de mostenitori 2-4. Adica părinții si fratiibtatalui, bunici, unchi , veri .....
Mergeți la Consulatul Romani după cum v am spus dați o procura mamei Dvs sa va reprezinte la succesiune. Aceavprocura se face in lnb româna de către consul care este funcționare roman, nu tb apostilat de la Haga. Procura tb sa fiautentica ea se înscrie intr un registrubspecial in România unde se verifica si unde nu au acces si nu pot sa înscrie decât notarii din România si consulii romani. De aceea v am zis NU va duceti la public notary in SUA.

Alte discuții în legătură

Executori de testament petersimi petersimi Int numit executori de Testament si vreau sa deschid o Succesiune in Romania. Mostenitori DIN acest Testament sint in Franta, U.S.A si Germania. In Germania ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Procura imputernicire pt dezbatere mostenire bulmarine bulmarine Tatal meu este unul dintre mostenitorii unei matusi care a murit in iunie. Printre ceilalti mostenitori: un frate si o sora a defunctei si cei 2 frati ai ... (vezi toată discuția)