avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce document e necesar pentru succesiune daca una din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce document e necesar pentru succesiune daca una din parti locuieste in alta tara

O intrebare pt.dumneavoastra,multumesc.

Tatal meu a murit in feb.2013 ,sunt singurul copil si locuiesc in U.S.A.
Mama mea trebuie urgent sa faca succesiunea dupa tata iar eu nu pot veni in Romania.Ce document trebuie trimis pt.a-i oferi mamei mele posibilitatea sa intre in posesia mostenirii fara conditia de a ma inlatura pe mine,personal,de la dreptul la succesiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:25, 19 Noiembrie 2013
Multumesc mult de raspuns.

Ceea ce doresc sa adaug este ca,locuind in strainatate,mama este singura care poate sa se ocupe de mostenire si aceasta este si dorinta mea,ca ea sa aibe total control. Trimitand procura de reprezentare si nu de renuntare,ar putea mama sa exercite total control,de ex. pt. a vinde,pt.remodelari,etc?
In afara de procura de reprezentare la succesiune trebuie dat mandat si de administrare si vânzare. Cel mai bine mama Dvs sa se adreseze notarului public competent in a dezbate succesiunea si sa va trimită un draft de procura pt a o autentifica la ambasada. Consulii nu sunt neaparat juristi si atunci e mai bine ca sa aibă un draft. Mama Dvs sa spună clar la ce ii tb procura adica succesiune, administrare si conservare si vânzare .
Pentru succesiune depinde ce anume urmariti si ce rude mai are in viata tatal.
Procura, dupa mine, n-as da-o unui comostenitor. Sunt niste interese contrare.

Procura pentru administrarea bunului poate fi una generica, insa pentru vanzare ar fi indicata una speciala, data la momentul cu pricina, si care sa prevada pret etc.

Daca aveti incredere absoluta in mama, ii puteti vinde partea dv. de mostenire. Daca doriti sa aveti si dv. cat de cat control asupra bunurilor, atunci actele de mai sus sunt mult mai recomandate.
Inca odata, depinde de ce vor partile, scopul lor, relatiile dintre ele etc. Amanunte pe care nu le cunosc.
Daca vreti sa renuntati la mostenire situatia este simpla.nnDaca vreti sa va reprezinte cineva puteti apela la serviciile unui avocat.nnIn primul rand trebuie sa stiti dac doriti sau nu partea din mostenire.
Dupa aceea va descurcati fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executori de testament petersimi petersimi Int numit executori de Testament si vreau sa deschid o Succesiune in Romania. Mostenitori DIN acest Testament sint in Franta, U.S.A si Germania. In Germania ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Procura imputernicire pt dezbatere mostenire bulmarine bulmarine Tatal meu este unul dintre mostenitorii unei matusi care a murit in iunie. Printre ceilalti mostenitori: un frate si o sora a defunctei si cei 2 frati ai ... (vezi toată discuția)