avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul angajatorului de a dispune de diplomele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul angajatorului de a dispune de diplomele angajatului

angajatorul meu a platit pentru un curs de formator pe care l-am absolvit cu brio. acum imi cere diploma in original pentru a o pastra. are acest drept?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 23:23, 6 Martie 2012
NU-l are, acest document va apartine. daca vrea sa fie ambitios va poate pretinde restituirea sumei achitate in vederea formarii profesionale, insa sub nici o forma nu va poate pretinde pastrarea originalului acestei diplome. In copie legalizata,...da.
Nu are dreptul de a pastra diploma in original. Inainte de curs ar fi trebuit sa va puna sa semnati un act aditional pentru formare profesionala, act in care sa mentioneze faptul ca, in cazul in care decideti sa demisionati intr-un interval de x ani (de obicei 2), veti restitui firmei suma investita in dvs (reprezentand contravaloare curs+salariu+alte cheltuieli efectuate pe perioada formarii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student cu clauza de formare profesionala la cim kalin1010 kalin1010 Buna seara, De curand fiului meu, care este angajat la o firma cu norma intreaga, i s-a propus acesta formare profesionala care dureaza 1 an, iar asta il ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)