avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare in UE

Buna seara,ma scuzati ca revin cu intrebarea urmatoare .Daca sunt inregistrat in ROI si neplatitor de TVA in ROMANIA ca sa pot factura in strainatate ce fel de facturi trebuie sa achizitionez,(cu rubrica TVA sau fara?),in strainatate pe factura trebuie trecut TVA? Va multumesc anticipat pt un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters238039 , utilizator 04:10, 7 Martie 2012
Ce forma de organizare aveti? srl, pfa...?

In ce tara facturati? Sau, in ce tara e stabilit beneficiarul? Ca, strainatatea e mare...

Si ce anume facturati, livrare, prestare?

Daca e UE, ati verificat codul de TVA al partenerului?

Facturile nu trebuie neaparat sa le achizitionati, puteti sa vi le faceti singur cu un programel de facturi, sau in word, xcell, dar sa respectati prevederile rubricilor obligatorii cf. art 155 (5) CF.

Daca asteptati un raspuns clar, spuneti mai clar ce vreti sa faceti, ca e atat de mare codul fiscal... mai ceva decat o zi de post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)