avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare autoturism al firmei retinut de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare autoturism al firmei retinut de un colaborator

In 21.02.08 am facut o intelegere cu un anume X pentru a-i vinde firma la pretul de 9600euro. Societatea are 2 taxiuri. Intelegerea a fost facuta in scris, un document de mana semnat de mine si de el, atunci el a achitat 600 euro. Urma sa se faca transfreul partilor sociale in maxim 2 saptamani (fapt nespecificat in scris). A mai fost specificat in scris faptul ca fiecare zi de intarziere se penalizeaza cu 0,2% .
In acel moment a inceput si o colaborare cu numitul X. Societea a angajat soferi la recomandarea lui au fost alese dispecerate recomandate de el, etc. Adica considerand ca va prelua firma am adoptat politica recomandata de el.
Cunoscand soferii angajati, el i-a determinat sa aduca incasarile si documentele la el. O perioada buna de timp el a preluat incasarile si documentele si le aducea la sediul firmei. La un moment dat cand a incetat sa mai aduca incasarile si documentele. In aceste conditi in 18.12.10 am sunat soferii si le-am spus foarte ferm ca trebuie sa predea incasarile si documentele la firma. Acesta a fost momentul in care a incercat sa ia masinile. A avut o disputa cu unul dintre soferi dar acesta nu i-a dat masina, A reusit totusi, probabil cu acordul soferului sa intre in posesia uneia dintre masini. Astfel o masina impreuna ceasul de taxi a ramas la numitul X.
Cum procedez sa recuperez masina.
Avand in vedere ca dvs. sunteti unicul actionar al societatii, intrucat nu ati facut contractul de cesiune si pasii urmatori la Registrul Comertului, bunurile inregistrate pe societatea respectiva nu au avut cum sa fie transferate catre un nou actionar. Faptul ca numitul X a retinut un bun al societatii se numeste furt....in consecinta depuneti o plangere penala la parchet.
Am facut deja plangere penala in data de 23.12.2010. Procuratura a hotarat neinceperea urmaririi penale pe motiv ca au trecut mai mult de 60 de zile de la data somarii domnului X sa restituie masina pana la realizarea plangerii penale. Am facut si contestatie la aceasta hotarare si procuratura din nou a considerat ca hotararea de neurmarire penala este corecta din aceleasi motive.
In aceste conditii ce e de facut?
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Florinstanescu, utilizator
Atata timp cat autoturismul este in patrimoniul firmei, tot furt se numeste. Ramane sa atacati in instanta Ordonanta procurorului. Consultati un avocat pentru ca dupa studierea tuturor documentelor, sa va indice ce trebuie facut in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau neintelegere intre parti interadi interadi Buna ziua, Am o firma cu masini pe taxi. Unul din soferi a plecat cu incasarile pe 15 zile lasand masina in fata sediului pe trotuar deschisa si cu cheile in ... (vezi toată discuția)
Refuz al politiei de eliberare documente catre asigurare flavy23 flavy23 Salut, Am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celeilalte masini era baut si nu avea permis, accidentul a fost soldat cu victime (fara ... (vezi toată discuția)
Furt de motorina soferi - societate de transport bortoi bortoi Buna ziua. Sunt intr-o dilema referitoare la conditiile de recuperare a prejudiciului efectuat de soferii angajati la firma noastra. In ultimul timp (desi ... (vezi toată discuția)