avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt sau neintelegere intre parti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt sau neintelegere intre parti

Buna ziua,
Am o firma cu masini pe taxi. Unul din soferi a plecat cu incasarile pe 15 zile lasand masina in fata sediului pe trotuar deschisa si cu cheile in contact. Era angajat cu acte in regula. Am facut primul pas si i-am trimis instiintare acasa dar nu a raspuns si i sa desfacut contractul de munca pentru indisciplina. Cum pot sa imi recupurez banii? Se poate considera furt ceea ce s-a intamplat?
Multumesc
X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters305424 , utilizator 11:24, 14 Noiembrie 2013
In primul rand, fapta angajatului de a sustrage o suma de bani din patrimoniul societatii in opinia mea este infractiune. Acum avand in vedere circumstantele concrete in care s-a produs aceasta fapta poate constitui dupa caz un concurs de infractiuni. In fine nu incadrarea juridica trebuie sa constituie impediment in a formula o plangere penala.
Important este ca societatea de taxi a fost pagubita si nu dumneavoastra, ceea ce implica obligatia dumneavoastra de a actiona, daca sunteti administrator ori asociat, in interesul societatii formuland plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul a furat din apartamentul meu mai multe lucruri, din care unele de valoare. cum se pedepsește acest lucru și ce măsuri pot fi luate împotriva lui? Maricoj75 Maricoj75 Menționez ca am cumpărat un apartament in timp ce stăteam in concubinaj cu prietenul meu.Cum ap era de renovat cheile le ținea doar el ,domnul ce se ocupa ... (vezi toată discuția)
Furt benzina peco +neplata taxi ramonasv84 ramonasv84 Buna ziua. va rog sa-mi dati o sugestie pt urmatoarea situatie: In data de 23.07 prietenul meu ( sofer pe taxi ) a dus 4 tineri intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism al firmei retinut de un colaborator Florinstanescu Florinstanescu In 21.02.08 am facut o intelegere cu un anume X pentru a-i vinde firma la pretul de 9600euro. Societatea are 2 taxiuri. Intelegerea a fost facuta in scris, un ... (vezi toată discuția)