Parintii verisoare mele au decedat pana in 1988, anterior decesului au divortat. fiica lor a beneficiat de testament autentificat. la data deschiderii succesiunii de pe urma parintilor in 1988. fiica a fost intampinata la notariat de doua fiice din afara casatoriei recunoscute de tatal sau printr-o declaratie notariala la varsta de 82 ani, iar fiicele aveau 42 si 45 ani. fiicele din af. casat. nu au acceptat testamentul. Testamentul nu este contestat in instanta asa ca in 2009 s-a solicitat partajul jud. dar in timpul procesului a decedat verisoara mea. Eu in calitate de ruda de gr. 4 am dreptul la succesiune de pe urma verisoarei mele??? Am inscrisuri din care rezulta ca recunoasterea paternitatii a celor 2 fete nu e reala..
In materie de mostenirea legala , vocatia succesorala le este recunoscuta rudelor in linie colaterala, pana la gradul IV inclusiv.Verisorii primari sut rude de gradul IV cu defunctul.
N-o mosteniti pe verisoara dvs, o mostenesc surorile ei.
Daca acestea renunta la mostenire sau dvs contestati in instanta recunoasterea paternitatii si cele doua nu vor mai fi parte din familie, atunci o puteti mosteni.
Ziceti in alt topic ca a existat o tagada de paternitate respinsa ca nefondata, care a fost motivul ? Ca era potrivita o alta actiune sau de ce ?
A existat actiune in contestarea paternitatii,introdusa de tatal,desi a dovedit cu livretul militar ca a fost pe front si marori, totusi mama fetelor a declarat ca tatal fetelor ar fi venit intr-o permisie. Nu a solicitat ADN.Actualmente intr-o alta actiune se va solicita ADN