avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Valabilitate contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Valabilitate contract de prestari servicii

Buna ziua,

As dori sa intreb daca protectia consumatorului ma poate ajuta in acest caz:

Am vizionat un apartament in urma caruia am semnat un contract de prestari servicii cu respectiva agentie.
In urma negocierilor purtate prin intermediul agentului nu am putut ajunge la o intelegere, motivul fiind inflexibilitatea vanzatorului.
Am solicitat o intrevedere in trei (vanzator, cumparator si agent) pentru a incerca o ultima negociere. Agentul a refuzat acest lucru dar a promis ca va incerca totusi o ultima negociere.
Din pacate pretul cerut de vanzator nu s-a schimbat iar comisionul cerut de agent depasea posibilitatile mele. Am renuntat la cumpararea apartamentului.
M-am intalnit intamplator cu vanzatorul si mi-am exprimat regretul fata de negocierea esuata. Surpriza noastra a fost ca amandoi comunicasem agentului ACELASI pret doar ca agentul imi prezenta un pret de la vanzator umflat pt a mari comisionul luat de la mine si pentru a putea lua un comision si de la vanzator cu care nu avea nici un fel de contract semnat. Vanzatorul nu era de acord sa dea agentiei comision in cazul in care tranzactia s-ar fi incheiat la pretul minim acceptat de vanzator si care coincidea cu pretul maxim oferit de mine.
Deci agentul ne-a mintit.
Studiind contractul de prestari servicii am constatat ca la broker erau trecute datele altei persoane si nu ale persoanei cu care am fost la vizionare. Mai mult, am verificat pe site-ul ABI validitatea numarului de broker autorizat ce aparea in contract si nu aparea nici un nume pt acel numar! Am gasit numele acelui broker la rubrica "brokeri suspendati".
Avand in vedere dezinformarile si practic completarea in fals a contractului de prestari servicii credeti ca am sanse ca acel contract sa fie declarat nul?
Protectia consumatorului ma poate ajuta in acest caz?
Daca inchei un contract de vanzare cumparare cu propietarul si sunt dat in judecata de agentie am castig de cauza in instanta?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de vizionare agentie imobiliara si vanzator particular ambra12 ambra12 Buna ziua, v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti lamuri in urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament care a fost vizualizat atat printr-o ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)