avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vizionare agentie imobiliara si vanzator ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vizionare agentie imobiliara si vanzator particular

Buna ziua,

v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti lamuri in urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament care a fost vizualizat atat printr-o agentie imobiliara cat si prin reprezentantul legal al vanzatorului. Apartamentul era afisat de catre mai multe agentii si de catre vanzator. Nestiind ca vizitez acelasi apartament, am semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara. Avand in vedere ca la negocierea pretului nu au reusit sa imi obtina o oferta avantajoasa, renuntasem la serviciile lor. Ulterior am fost convinsa de catre reprezentantul legal al vanzatorului, deoarece a fost dispus sa negocieze pretul. Acum, dupa 2 luni, am primit o somatie de plata de la agentia imobiliara cu care semnasem acel contract pe o suma inexplicabil de ridicata. Se poate face face ceva in aceasta privinta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: EXPERTIMOBILIARE , utilizator 15:15, 11 August 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Cum ati renuntat la serviciile lor si cum ati semnat vizionarea unui imobil pe care il vazuserati anterior?
Sunt necesare detalii. Multe.
Daca contractul pe care l-ati semnat are o clauza in care spune ca ofertele vizionate cu agentia nu pot fi achizitionate decat prin agentia cu care ati vizionat acel apt., nu puteti face nimic , deci trebuie sa achiati comisionul agentiei. Nu invocati motive fara sens, doar stiti sa cititi, vad ca stiti sa si scrieti. Atunci inseamna ca sunteti un om care a citit inainte de a semna si clar , platiti comisionul celui care v-a aratat oferta cu un contract de vizionare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
EXPERTIMOBILIARE, utilizator
sansele de castig nu exsista

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)