avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua.
Sunt inspector resurse umane la o institutie publica si am o situatie mai delicata.
Am fost in concediu pentru cresterea copilului si am revenit la servici ,cand am constatat ca in 01.04.2010 o persoana a iesit la pensie, la limita de varsta si cu acordul ordonatorului de credite (directorul) s-a incheiat un nou contract de munca, pe durata determinata, 12 luni, care s-a prelungit in 2011 cu inca 12 luni ,astfel ca la 31.03.2012 expira .
Intrebarea este : acest contract se mai poate prelungi cu inca 12 luni.Asta tinand cont ca pensionare a intervenit in 2010 cand durata maxima a unui CIM cu durata determinata era de 24 luni (OUG 65/2005), iar acum ca urmare a Legea 40/2011 CIM pe durata determinata poate fi incheiat pe o perioada de maxim 36 luni.
Cu privire la angajari,aceste intra sub incidenta Ordonantei 34/2009 cu privire la plafonare angajarilor la 15% din posturile vacantate(sau 1 la 7)
Intrebarea este: incheirea CIM ,pe durata determinata, la data pansionarii intra sub incidenta Ord. 34?

Alte discuții în legătură

Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor la cim incheiat pe perioada determinata, ... HRBP HRBP Buna ziua, Referitor la CIM incheiat pe perioada determinata, va rog sa ma ajutati cu cateva clarificari: - pt. un CIM incheiat pe perioada determinata nu ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Suntem o societate de cale farata, care din lipsa de personal pregqtit pentru aceasta activitate si pentru a putea continua acitivitatea angajeaza ... (vezi toată discuția)