Buna ziua! Suntem o societate de cale farata, care din lipsa de personal pregqtit pentru aceasta activitate si pentru a putea continua acitivitatea angajeaza pensionari care pot cumula pensia cu salariul. Categoria noastra de pensionari sunt in procent majoritar pensionari de limita varsta cu reducerea varstelor standard( adica cu scaderea varstei prin grupe de munca) sub varsta standard de pensionare atat la barbati cat si la femei. Ne confruntam acum cu urmatoarea situatie, O pensioanara in conditiile de mai sus, care a parcurs 3 CIM-uri determinate in interiorul celor 36 de luni a ajuns la limita maxima. Este singura care presteaza aceasta activitate in punctul nostru de lucru, iar activitatea nu se poate desfasura fara prestatia ei( manipulare, macarale si poduri rulante). Se solicita prezenta ei in continuare. Dupa cele 36 de luni pe durata determinata, contractul fiind succesiv, se transforma in CIM nedeterminat. Putem sa o mai pastram in activitate, sau trebuie sa faca obligatoriu intrerperea de 3 luni pentru a nu mai fi contracte succesive. Multumesc!
Practica este de a incheia 1 CIM de 3 sau 6 luni, care se prelungeste pana la durata max. de 12 luni. In functie de necesitatea pastrarii salaariatului s-a incheiat si cel de al 2 lea si al 3- lea in aceleasi conditii. Acum cele 3 cim-uri consecutive au insumat 36 de luni. Cum e corect sa procedam??? Va multumim!
Va multumesc pentru raspuns! Dar daca am fi incheiat un cim pe 36 de luni din start, am fi putu prelungi de 2 ori cu cate 12 luni, asa cum am vazut ca se stipuleaza in directivele Consiliului European.