avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj neindemnizat - plata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj neindemnizat - plata CASS

Daca sunt in somaj neindemnizabil pot sa imi fac analize cu trimitere de la medicul de familie si sa nu le platesc?

Medicul la care ar trebui sa merg mi-a zis ca trebuie sa aduc adeverinta de la somaj precum ca platesc CAS.
Nu am inteles exact ce vrea.

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:47, 7 Martie 2012
Daca nu primiti ajutor de somaj sau vi s-a expitat perioada in care ati primit acest ajutor, inseamna ca nu sunteti asigurat automat pentru sanatate. Deci trebuie sa mergeti personal sa va incheiati contract cu casa de sanatate de care apartineti si sa platiti lunar contributia de 39 lei.
Adica de fiecare data cand nu aveam servici trebuia sa platesc aceasta contributie de 39 de lei? Ce se intampla daca nu am platit-o pana acum?
Cand veti merge la casa de sanatate sa incheiati un contract de asigurare,veti avea nevoie de o deverinta de la Administratia Financiara cu veniturile impozabile obtinute in perioada 2007-2012.
In functie de situatia dvs. concreta ,adica ati realizat/nu ati realizat venit in perioada acestor 5 ani,ati contribuit/nu ati contribuit,vi se va calcula datoria pe care o aveti de platit ,dupa care veti plati lunar contributia de 39 lei. Daca nu ati realizat niciun venit in acest interval, veti avea de plata retroactiv 6 luni ,plus majorari de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii cass daca nu lucrez si nici nu primesc ajutor somaj cocos144 cocos144 Buna seara ! Se poate crea calitatea de asigurat prin plata individuala a contributiiei CASS in situatia ca NU lucrez si NU primesc ajutor somaj ? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca nu sunt asigurata in sistemul public de sanatate? zefir zefir a rog sa mi spunrti, am 20 de ani, nu am serviciu, nu sunt student, mai sunt asigurat medical? nu am somaj, nici ajutor social.Ce ar trebui sa fac daca nu ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de sanatate razvan38 razvan38 Cei care muncesc la negru si nu sunt asigurati medical isi pot plati cash asigurarea medicala la C.N.A.S. ? Si daca da , cam cat ar costa pe luna , pe an si ... (vezi toată discuția)