Am gasit la vanzare un apartament la care se accepta plata cu un avans considerabil si restul sumei de platit in 4 ani direct la proprietar,in rate fara dobanda...situatie convenabila care m-a atras.
pe 21.01.2012 am facut un antecontract de v-c a apartamentului prin intermediul unei agentii, ocazie cu care am dat vanzatorului 1000 E si agentiei jumatate din comision. Tot in acest contract scrie ca la o data ulterioara (25.01), urmeaza sa mai dau vanzatorului 3000 E, fapt care s-a concretizat printr-un contract de imprumut autentificat de notar.
Prin alte 2 contracte de imprumut autentificate de notar s-au mai dat cate 1000 E (prea multa incredere din partea mea). Atat antecontractul cat si contractele de imprumut au ca terment 25.03.2012
Am cunoscut de la inceput ca apartamentul este pe numele unui minor si ca intocmirea actului de v-c va dura "putin mai mult" pentru ca este necesara o curatela pentru tutori eliberata de judecatorie.
De curand am aflat de la proprietar ca situatia s-a complicat prin prisma faptului ca actul de v-c pe care il detine pe numele minorului (din anul 2008) nu ar fi valabil pentru ca s-a facut fara acordul autoritatii tutelare. Asta inseamna ca mai intai trebuie anulat acest act din 2008, refacut, dupa care sa imi poata fi vandut mie. Toate acestea ar dura cam 3 luni din spusele proprietarului ( eu cu tatal copilului relationez, tot pe numele lui s-au facut si contractele de imprumut), drept pentru care imi solicita efectuarea unui act aditional la antecontract si prelungirea contractelor de imprumut.
raspunsuri care m-ar ajuta :
1. este posibil ca actul de v-c pe care il detine sa nu fie valabil?
2. daca doresc sa imi recuperezbaniii , pt cei 5000 imprumutati merg direct la executor judecatoresc
3. pentru a recupera mia de euro din antecontract ce fac?
4. pentru ca eu doresc cumpararea acestui apartament, sa mai astept inca 3 luni asa cum solicita vanzatorul?
5. ce se intampla daca nici dupa cele 3 luni nu se desfasoara tranzactia, pot cere si daune de interese?
multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca acest caz.
Situatia prezentata de dumneavoastra necesita studiul actelor intocmite cat si cele in baza carora s-au intocmit.
In mare, nerespectarea clauzelor contractoale referitoare la antecontractul de vanzare-cumparare, poate conduce, in cazul dumneavoastra, fie la repunerea partilor in situatia anterioara, fie obligarea la incheierea contractului de vanzare cumparare, insa doar prin intermediul instantei de judecata.
Si in ceea ce priveste contractul de imprumut, trebuie verificat, daca acesta este un veritabil contract de imprumut sau ne aflam in cazul, actului ostensibil simulat, dupa caz se poate cere in anunmite conditii inceperea executarii debitorului, cu incuviintarea instantei de executare prin intermediul executorului judecatoresc, daca actul respecta forma si criteriile cerute de lege.
Mai inainte de toate, ar fi bine, sa studieze un avocat actele, doar asa se poate trage o concluzie despre calea ce trebuie/poate fi urmata si ce riscuri ori beneficii presupune fiecare.
Executare
roxanik_tany
buna seara. Sunt roxana. La sfarsitul lunii octombrie am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (eu fiind cumparatoarea). Vanzatorul ... (vezi toată discuția)