buna seara. Sunt roxana. La sfarsitul lunii octombrie am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (eu fiind cumparatoarea). Vanzatorul avea niste probleme cu actele apartamentului(curatela si altele, pt ca apartamentul este pe numele copilului sau, un minor de 7 ani) si mi-a cerut initial 1000 euro. I-am dat prin contract de imprumut. Ulterior mi-a mai cerut si pana in momentul actual i-am dat prin contracte de imprumut suma de 5000euro,dar nu s-a precizat in aceste contracte ca banii sunt pentru rezolvarea actelor pt apartament. Toate aceste contracte de imprumut sunt cu titlu executoriu. De asemenea, atat antecontractul cat si contractele de imprumut urmeaza sa "expire"la sfarsitul lunii. De curand am aflat ca dumnealui nu are niciun bun pe numele lui(cel putin asa spune el). Credeti ca imi voi putea recupera banii vreodata?
Daca detineti probe /martori care sa sustina acordarea succesiva a imprumuturilor,scopul acordarii banilor,instanta poate sa dispuna solutie favorabila dvs
In baza titlului executoriu, executorul judecatoresc poate analiza bunurile in evidenta debitorului dvs si poate dispune executare silita inclusiv asupra conturi/drepturi salaraile-prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat
Daca acele contracte de imprumut sunt autentificate la notar, le puneti direct in executare la expirarea termenelor. In ceea ce priveste antecontractul de vanzare cumparare, trebuie sa il dati in judecata.
trebuie sa-l dau in judecata chiar daca antecontractul de vanzare-cumparare este cu titlu executoriu(pentru restituirea avansului si plata daunelor interese)?
de curand am aflat ca sotia lui are in posesie o garsoniera si un teren (acestea fiind dobandite in timpul casatoriei, dar in acte apare doar numele dumneaei). se poate pune sechestru pe aceste bunuri chiar daca numele lui nu este prezent in acte?