avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este legal sa fiu instiintata dupa sapte luni ca ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este legal sa fiu instiintata dupa sapte luni ca trebuie sa platesc o amenda?

buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa primesc instiintare ca am de plata o amenda(neplata rovignetei auto ) dupa 7 luni.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 16:29, 8 Martie 2012
Da, este legal.
in baza carei legi ???? pot face contestatie ca nu am fost sesizat in termen legal ( 30 de zile , banuiesc )
Nefacand pecizari a ceea ce reprezinta instiintarea de care vorbiti, cine a trimis-o , ce antet are...etc am presupus ca este vorba de procesul verbal de aducere la cunostinta prin procedura afisarii la domiciliu, situatie cu care ne-am confruntat mai toti cei care am fost amendati pe baza inregistrarilor cu camerele video, circuland fara rovinieta valabila. ( situatiile descrise pe forum indica faptul ca de cele mai multe ori aceste procese verbale de aducere la cunostinta sunt aruncate prin cutia postala, sau lipite pe usa la intrare...)
Termenele acestui procedeu sunt reglementate de OG 2/2001 modificata si completatata, art 13 si 14.
Daca este vorba de o instiintare din partea altei institutii, reveniti cu detalii, dar tot legala este....
Sigur, puteti face contestatie in tremenul legal, dar iarasi trebuie cunoscut ce anume doriti sa contestati, faptul ca nu ati fost sesizat ?!!! procesele verbale de contarventie se aduc la cunostinta, nu are nimeni obligatia de a va sesiza.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta, plangere contraventionala dannegoita dannegoita am circulat cu auto si am primit amenda ca nu am avut rovigneta.intradevar nu am platit-o pt ca am uita.masina este trecuta pe o adresa iar procesul verbal a ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta aidacamp aidacamp Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la rezolvarea urmatoarei probleme: Pe data de 02.05.2011 am primit in cutia postala un proces verbal intocmit pe 14.04.2011 ... (vezi toată discuția)