avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda judiciara

Buna ziua

Ma poate ajuta cineva, va rog, cu temeiurile de drept si modul de executare/plata al unei amenzi judiciare (nu amenda penala!) dispusa intr-o cauza penala prin incheierea de sedinta de ICCJ?
Cum se procedeaza?
Apreciez si multumesc anticipat celor care au amabilitatea sa isi exprime pct de vedere.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:00, 7 Martie 2012
Art. 442 Cpp.
GabrielaA a scris:

Art. 442 Cpp.

Multumesc pentru opinie.

Am citit si eu art 442 si acolo zice ca amenda judiciara se pune in executare de catre instanta de executare care pune in aplicare amenda penala.
Care este instanta de executare in speta pe care prezentat-o? Unde se plateste amenda? Cand? Exista vreun termen?
Instanta care a aplicat-o o executa. Se trimite dispozitivul la Administratia financiara. Si acolo o sa platiti.
GabrielaA a scris:

Instanta care a aplicat-o o executa. Se trimite dispozitivul la Administratia financiara. Si acolo o sa platiti.

Va multumesc pentru pctul dvs de vedere....desi, parerea mea ar fi ca "instanta de executare" nu este Administratia financiara. Cpp nu spune ca instanta trebuie sa trimita debitul la organul fiscal ci la instanta de executare!
Amenda a fost contestata la instanta. Nu are instanta obligatia sa comunice modul de solutionare al contestatiei?
Chiar daca este trimis dispozitivul incheieirii de sedinta la Administratia financiara nu trebuie comunicat titlul executoriu?! Faptul ca instanta a dispus inregistrarea unui debit nu trebuie comunicat celui care a fost amendat?
Deci, instanta solutioneaza contestatia dvs. In acest sens citit art. 199 Cpp.
Sa spunem ca ramane amenda. Atunci cititi Regulamentul de ordine interioara a Instantelor judecatoresti.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. O cunostinta a fost citata ca martor intr-un proces penal si, desi a luat la cunostinta de instiintarea trimisa de catre instanta de a se prezenta ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara ionu roman ionu roman Mi-a venit acasa o incheiere prin care mi se stabilea o amenda judiciara pentru faptul ca nu am trimis niste acte , respectiv un proces verbal, insa eu am ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala loredana2000 loredana2000 cererea obligatia de a pune in executare o sentinta civila conflicte de munca se inregistreaza la Tribunal ? (vezi toată discuția)