Am comiciliul stabil in Bucuresti sector 5 -Am lucrat la o firma in sectorul 3 Bucuresti.Doresc a deschide un proces firmei la care am lucrat sector 3 Bucuresti.
Proces de recuperare salarii neplatite+plata concedii de odihna+ daune . Unde trebuie sa fac acest demers ? La ce judecatorie in sectorul 5 Bucuresti ? Unde se afla ? Cum se numeste ?
Va multumesc
Acest lucru este stipulat in contractul individual de munca pe care l-ati semnat cu angajatorul : la Tribunal, sectiunea tribunalul muncii. Va sfatuiesc sa apelati la un avocat.
Succes!
La tribunalul bucureşti ptr că este un litigiu de muncă, şi competent este tribunalul. Doar dacă nu aveţi un contract de muncă, atunci acţiunea are ca obiect pretenţii salariale, se timbreaza la valoarea solicitată, iar cererea se depune la instantanta de la domiciliul paratului in cazul dv.str sediul societăţii fiind in sector 3.
Va puteti adresa Tribunalului Bucuresti, sectia conflicte de munca.
Particularitatile conflictului de drepturi in cazul solutionarii de catre instanta de judecata: :
- sesizarea instantei de judecata se face de partea interesata
- deoarece cererile privind solutionarea conflictelor de munca sunt scutite de taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar, face mult mai usor accesul la justitie
- solutionarea neintelegerilor intre parti se face pe intreg parcursul litigiului de munca, pe cat posibil, prin dialog, inclusiv in fata instantelor judecatoresti
- solutionarea cauzelor avand ca obiect conflictele de munca se judeca in regim de urgenta, iar termenele stabilite nu pot fi mai mari de 10 zile
- hotararile pronuntate sunt definitive si executorii de drept
- cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul. Cu alte cuvinte, acesta poate alege daca este competent tribunalul de unde isi are domiciliul sau cel de unde are locul de munca.
- sarcina probei revine intotdeauna angajatorului.
Nu este permisa postarea prin copy-paste a textelor din alte siteuri in paginile Avocatnet.ro. Acest forum incurajeaza originalitatea si te roaga sa intelegi ca informatiile publicate aici trebuie sa ajute oameni, nu sa prejudicieze autori de texte accesibile pe internet.
@ benga112
Actiunea se depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale ...
Actiunea se depune in termen de maxim 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite salariul si este scutita de plata taxelor judiciare ..
Cu siguranta , intentia mea nu a fost de a prejudicia pe nimeni.
Asa cum veti observa, textul in cauza a fost scris chiar de mine si am considerat ca e mai simplu si destul de explicit pentru a raspunde nevoii de informatie.