avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz inmatriculare autoturism datorita neplatii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz inmatriculare autoturism datorita neplatii amenzilor contraventionale

Vrem sa vindem masina inmatriculata pe numele sotiei, care nu are datorii la finante, dar sotul are ( niste amenzi ). Noul proprietar (din alt judet) nu poate sa-si inmatriculeze masina intrucit circa financiara il conditioneaza de plata amenzilor sotului proprietarei.
Este corect ?
Ce se poate face ?#-o
Cel mai recent răspuns: mihai65 , utilizator 10:08, 8 Martie 2012
Noul proprietar pentru a realiza inmatricularea are nevoie pe fisa de inmatriculare de viza (de la DITL) obtinuta de catre Dvs in calitate de vanzator. Aceasta viza o primiti doar daca figurati cu zero datorii in evidenta DITL .Evident ma refer la persoana pe numele careia este inmatriculat autoturismul ci nu la sot, copil, etc.
Viza de care am amintit mai sus, este urmarea emiterii unui certificat fiscal in care se mentioneaza faptul ca nu aveti datorii. Pentru a obtine acest certificat fiscal va trebui sa completati o cerere. In caz de refuz al emiterii unui astfel de certificat solicitati persoanei sa va atribuie nr de inregistrare la cererea pe care o depuneti, pentru ca in caz de refuz explicit ( adica mentiunea expresa de refuz) sau de refuz implicit ( in termen de 30 de zile nu se emite certificatul fiscal) sa puteti contesta in instanta de contencios refuzul emiterii acestui certificat. In ceea ce priveste sustinerea conform careia este conditionat de plata amenzilor sotului..... imi este greu sa cred ca este adevarat. Nu cumva aceasta persoana evita (urmareste amanarea) momentul inmatricularii ? Circa Financiara la care face referire il poate conditiona in cazul neplatii unor amenzi personale, neavand nicio influenta asupra inmatricularii niste amenzi neachitate ale sotului/sotiei persoanei vanzatoare ......
Va multumesc pentru amabilitatea dvs de a-mi raspunde.
In certificatul obtinut ( cu interventii ) de la finante, se precizeaza ca sotia figureaza la datorii, cu rolul sotului ( va pot trimite copia daca nu ma credeti). Motivatia: masina este bun comun obtinut in timpul casatoriei !?
De fapt, masina o dau vecinului si prietenului meu din copilarie, (pret de vinzare 100 ron ).
Lui i-au refuzat actele la finante, pe motiv ca sotul proprietarei are datorii.
Ce poate face?
Daca ii fac act de donatie, o poate inmatricula ? Sau se loveste de aceleasi probleme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces impotriva sectieri de inmatriculari auto ali84 ali84 Buna seara, Doresc sa dau in judecata prin intermediul unui avocat sectia de inmatriculari din cadrul politiei deoarece nu doreste sa imi inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Probleme la inscrierea masinii Katri Katri De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am ... (vezi toată discuția)