avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare pe numele unei persoane diferite de cea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare pe numele unei persoane diferite de cea care apare in titlul de proprietate

Detin un titlul de proprietate in care apar eu si mama fratelui meu vitreg,care a fost casatorita cu tatal meu.
Casa a fost folosita de mine si mama mea pina cind aceasta a decedat.
In urma unei intelegeri ,doresc sa se faca intabularea pe numele fratelui meu.
Cum se procedeaza? Mentionez ca ambii mei parinti au decedat.
Iar in cazul in care mama fratelui doreste sa vinda un teren agricol care este in titlu si ii apartine in totalitate(mostenire de la parinti dinsei) cum facem?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: martie2012 , utilizator 07:55, 8 Martie 2012
Nu este foarte clar prezentată situaţia dv.stră, aşa că dacă nu m înţeles foarte bine reveniţi cu precizări. Acel titlu dr proprietate priveşte din câte înţeleg priveşte o casă şi un teren aferent. De ce este pe numele dv.stră şi a soţiei tatălui?pe titlu scrie că sunteţi proprietari în nume propriu sau ca moştenitori ai tatălui? Dacă sunteţi proprietari şi titlul este atât pe casa cât şi pe teren, puteţi vinde împreună ffratelui dv.stră, dacă titlul priveşte doar terenul şi scrie că tatăl dv.stră a fost proprietar şi dv.stră sunteţi moştenitori atunci va trebui să dezbateti succesiunea de pe urma tatălui şi apoi vindeţi.
In ceea ce priveşte acel teren agricol al mamei vitrege, atâta vreme cât este moştenire de la rudele sale este bunul său propriu, şi atâta vreme cât este in viaţă poate dispune de acesta cum doreşte, nimeni nu o poate obliga la contrariul, decât dacă nu ar avea discernământ şi atunci se va numi o persoană care să se ocupe de bunurile sale.
In momentul in care s-a facut titlul,parinti mei erau decedati.Mama vitrega a facut si ea cerere pentru terenul dinsei si asa a aparut si ea in titlul .Aceasta nu e problema deoarece relatiile dintre noi sint ok,In titlu nu apare numele parintilor, ci doar al meu si al mamei vitrege.Ei au decedat acum foarte multi ani respectiv tatal acum 40 de ani si mama 22 de ani.As vrea sa stiu pasi pe care sa-i fac pentru a putea intabula casa si terenul pe numele fratelui meu.
Mentionez ca nu s-a facut nici o succesiune dupa moartea parintilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata , contract vanzare-cumparare intre bunica si nepot doczirobert doczirobert in 1958 tatal meu a construit o casa pe un teren al parintilor mamei, tata a murit in 1995, nu s-a dezbatut succesiune nici azi, mostenitori suntem 2 frati si ... (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)