avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces partaj bunuri comune

Buna ziua!
Peste cateva luni voi avea prima infatisare intr-un proces de partaj in calitate de parata, din actiunea depusa de catre reclamant am unele nelamuriri:
1) In actiunea depusa de reclamant acesta spune ca are o contributie de 100% la realizarea imbunatatirilor din aparatamentul proprietatea mea. Cum pot dovedi ca a fost o contributie de 1/2 in situatie in care acestea au fost efectuate cu banii proveniti din contractarea unui credit de nevoi personale achitat in timpul casatorie.
2.In actiunea depusa nu a fost trecut autoturismul bun comun (vandut de catre reclamant dupa 8 luni de la divort) si un credit contractat in timpul casatoriei, ratele si dobanzile au fost achitate de catre mine dupa divort pana la rambursare. Cum pot cere in instanta sa fie impartite la partaj si acestea.
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 18:55, 7 Martie 2012
1. puteti dovedi cu orice mijloc de proba (ex. inscrisuri, martori, expertize)

2. puteti face o completare a actiunii pe care sa o depuneti pana la primul termen sau chiar la termen, in sedinta.
In primul rând trebuie să depuneti şi dv.stră o cerere, reconventionala se numeşte , prin care solicitaţi ca instanţa să constate îmbunătăţirile in procent egal aşa cum spuneţi, că au fost efectuate.
i in aceeaşi cerere solicitaţi completarea masei partajabile cu autoturismul, precum şi alte bunuri dacă acestea există şi doriţi să le împărţiţi.
Cu privire la credit deasemenea solicitaţi instanţei să constate existenţa acestei datorii comune, cine a plătit ratele şi compensarea diferenţelor plătite in plus de dv.stră după despărţire.
Sfatul meu ar fi să luaţi legătură cu un avocat ptr că nu este un proces uşor.
Multumesc pt raspunsuri. Pentru cererea reconventionala trebuie sa platesc taxa de timbru? Siguri imi voi angaja un avocat dar pana in luna octombrie cred ca este timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)