avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca

Buna seara m-am angajat la o firma de paza force guard de 2 saptamani si am cautat pe google `force guard itm` si mare mi-a fost mirarea sa vad unele comentarii de genu ca au muncit 3,4 luni si nu i-au platit ......deocamdata io nu am semnat nici un contract decat cererea de angajare si am si inceput ...in caz de vreo teapa de la firma force guardc ce as putea sa le fac sau ce sa fac in cazu de fata sa fiu sigur ca nu imi iau teapa ...sa am ceva la mana sa le fac reclamatie la itm !

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 7 Martie 2012
Cum ati inceput munca fara sa semnati contract individual de munca ? ... in caz de control al ITM-ului sunteti pasibili de sanctionare cu amenda.
Mi-a zis ca intai incep munca si dupa semnez contractu dupa 30 zile
Este o ilegalitate ... art.16 C.mun. prevede :
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
.....

In acest sens, puteti sesiza ITM-ul ... nu asteptati cele 30 de zile care vi le-a precizat angajatorul , existand posibilitatea ca nici dupa acest termen sa nu vi-l incheie ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca - in cat timp trebuie semnat contractul de munca? alysteel10 alysteel10 Buna seara lucrez la o firma de paza [EDITAT] de 2 saptamani si am o mare retinere ca am citit pe unele forumuri de reclamatii ca sunt `teparii` ... (vezi toată discuția)
Am cautat un job la mare pe timpul verii, eu fiind minor (16 ani). la ce trebuie să fiu atent ca să nu iau țeapă? Hafdoc Hafdoc Buna ziua. De curand am cautat un job la mare pe timpul verii, eu fiind minor, 16 ani. Am contactat individul care a postat anuntul, mi-a dat toate detaliile, ... (vezi toată discuția)
Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ... Mary.... Mary.... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu ... (vezi toată discuția)