avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am cautat un job la mare pe timpul verii, eu fiind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am cautat un job la mare pe timpul verii, eu fiind minor (16 ani). La ce trebuie să fiu atent ca să nu iau țeapă?

Buna ziua.
De curand am cautat un job la mare pe timpul verii, eu fiind minor, 16 ani. Am contactat individul care a postat anuntul, mi-a dat toate detaliile, dar mi s-a spus ca nu am nevoie de nici un act, numai buletinul, ajungand acolo imi face contract de munca. Este posibil sa-mi iau teapa, sa nu primesc banii sau ceva de genu? Va rog sa ma ajutati, este prima data cand ma duc la munca (departe de casa) si nu vreau sa primesc teapa sau ceva de genu
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andrea Paul , Consilier juridic 13:07, 30 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti impliniti 16 ani, inseamna c-ati dobandit capacitate de muncă , situatie in care nu va mai trebuie acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali,

Ati semnat un c.i.m. ?

Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
...
Nu am semnat nimic inca. Noi cautam de lucru la mare, noi fiind din Hunedoara, urmand sa semnam contractul cand ajungem acolo. Am gasit cativa angajatori care ne cereau ceva acte de la scoala, copii certificat sau ceva de genu si buletinul + instiintare parinti, iar acest individ ne-a cerut doar buletinul, deasta mi s-a parut ciudat. Vreau sa stiu ce acte sunt necesare pentru angajare, daca puteti sa-mi raspundeti, multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Hafdoc, utilizator
Multumesc mult!
Bună,
Este o practică în a angaja doar pe bază de buletin, să nu te sperii.
Important este să iti primesti contractul de munca care să îl citești cu atenție !!!
Să aibe număr de înregistrare!!!
Și un exemplar să rămână la tine neaparat plus un exemplat din fișa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. soțul meu și a schimbat recent locul de munca și ... musatanamaria musatanamaria Buna ziua. Soțul meu și a schimbat recent locul de munca și de o săptămâna lucrează fără sa fii semnat vreun contract de munca , cu toate acestea ... (vezi toată discuția)
Munca alysteel10 alysteel10 Buna seara m-am angajat la o firma de paza force guard de 2 saptamani si am cautat pe google `force guard itm` si mare mi-a fost mirarea sa vad unele ... (vezi toată discuția)
Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ... Mary.... Mary.... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu ... (vezi toată discuția)