avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperarea prejudiciului se prescrie?
Discuție deschisă în Executare silită

recuperarea prejudiciului se prescrie?

Buna , va rog sa imi spuneti daca este termen de prescriptie pentru reparea prejudiciului cauzat ?Mentionez ca in urma sentintei penale am primit amenda penala (pe care am platit-o)si am fost obligat la plata prejudiciului cauzat institutiei ublice respectiv 20.000 lei .Dar inca nimeni nu mi-a facut nimic , nu m-au executat silit , precizez ca nu am bunuri pe numele meu doar un salariu de 700 lei .Ce pot sa imi faca si in cat timp ?Se prescrie dreptul de a cere executarea silita pentru recuperarea prejudiciului ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:37, 23 Noiembrie 2008
giulia2008 a scris:

Buna , va rog sa imi spuneti daca este termen de prescriptie pentru reparea prejudiciului cauzat ?Mentionez ca in urma sentintei penale am primit amenda penala (pe care am platit-o)si am fost obligat la plata prejudiciului cauzat institutiei ublice respectiv 20.000 lei .Dar inca nimeni nu mi-a facut nimic , nu m-au executat silit , precizez ca nu am bunuri pe numele meu doar un salariu de 700 lei .Ce pot sa imi faca si in cat timp ?Se prescrie dreptul de a cere executarea silita pentru recuperarea prejudiciului ?
va multumesc.

Nu se prescrie in termenul general de prescriptie daca prejudiciul datorat institutiei publice rezulta din indemnizatii ori alte sume primite de la bugetul de stat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita giulia2008 giulia2008 Buna , Am si eu o intrebare .In ianuarie 2006 am pierdut un proces penal , iar in urma sentintei date am fost obligat la plata unei amenzi penal de 500 lei ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie - actiune civila respinsa lolo0112 lolo0112 intr-un proces de abandon de familie pt neplata pensiei de intretinere, m-am constituit parte civila cu suma restanta la pensia de intretinere. prin sentinta, ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita Clara252000 Clara252000 In data de 26.01.2007 am fost obligata printr-o sentinta penala la plata sumei de 20.000 lei , daune morale, instanta a considerat ca sunt vinovata pt ... (vezi toată discuția)