avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... telefonia mobila - ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

telefonia mobila - ajutor

buna seara, in anul 2008 am facut 2 abonamente telefon mobil si unul internet in august 2010 nu am mai platit din cauza problemelor economice in momentul acela factura era pe la 1000 ron iar acum in martie 2012 a ajuns la 2800 ron din penalitati zic ei este posibil ca penalitatile sa fie aceasta suma? am cerut sa platesc in rate o suma la 150 ron lunar si nu sunt de acord nu am efectiv de unde sa le dau 2800 ron va rog explicati-mi ce se intampla daca nu platesc . precizez ca in aceasta perioada nu am primit nici o instiintare de la ei absolut nimic doar ca eu om de buna credinta am vrut sa stiu daca pot plati in rate suma datorata si am avut neplacuta surpriza sa constat ca suma la care ma asteptam eu de 1200-1500 ron sa fie 2800 va rog din suflet ajutati-ma . sunt mamica unei fetite de 3 ani si nu as vrea sa se intample ceva sa nu pot fi langa copilul meu . va multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 14:48, 8 Martie 2012
In contractul pe care l-ati semnat cu institutia respectiva exista cu siguranta si o clauza referitoare la penalitati in caz de neonorare a obligatiilor. Cititi cu atentie contractul.
In alta ordine de idei, trimiteti o adresa (recomandata prin posta) in care faceti cunoscuta intentia dvs. de a achita debitul esalonat dupa care mergeti la cea mai apropiata banca si achitati primii 150 de ron, in contul companiei respective.
Dovediti astfel buna credinta si nu ajungeti la pe lista vreunei firme de recuperari creante.
De luat de langa fetita nu va ia nimeni. In cel mai rau caz se ajunge la executare. Eu as zice sa nu platiti 150 de lei inainte sa aveti acceptul lor, pentru ca daca platiti va fi intrerupt termenul de prescriptie care s-ar implini in 3 ani. Dar sa trimiteti acea adresa, oricum, de obicei, daca datoria ajunge la o firma de recuperare creante, aceasta firma accepta plata esalonata. Chiar daca telefonic o sa vi se spuna ca e ok sa platiti esalonat, cereti sa va dea ceva in scris, deoarece ei procedeaza deseori astfel: promit telefonic esalonarea ca sa intrerupa termenul de prescriptie prin platile facute benevol, si apoi insista din nou pe plata intregului sold restant. Nu aveti posibilitatea sa luati un mic credit de nevoi personale sa achitati integral, ca apoi sa aveti o rata mica pe o perioada de maxim 5 ani?
ContSters194995, utilizator
multumesc frumos pentru raspunsuri pe mine nu m-a sunat nimeni de la nici o firma de recuperari si nici nu am primit vreo instiintare prin posta am fost eu ca sa rezolv situatia cu ei la orange si mi-au spus ca la ei nu se poate plati esalonat. iar credit nu am cum sa fac pentru ca am fost in concediu de crestere al fetei apoi postul meu a fost restructurat asa ca in momentul de fata lucreaza doar sotul meu . sper sa rezolv in vreun fel caci m-am speriat iar pentru executare silita nu avem casa pe numele nostru si nici alte proprietati imobiliare sau autoturisme asa ca eu cred ca nu prea au ce sa imi execute

[editat scris cu majuscule]
gi-jane2, moderator
In acest caz 1/3 din salar in momentul in care sunteti angajata, pana la rambursarea creditului, asta daca nu se prescrie intre timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile zuzulici74 zuzulici74 Am un card de credit la [editat],din Decembrie nu am mai putut platii ratele am incercat sa iau legatura cu ei sa le explic dar imi spun ca nu mai pot face ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni Maria-Magda-Lica Maria-Magda-Lica Am avut un credit de nevoi personale in franci elvetieni pe 25 ani luati cu ipoteca pe casa si teren, credit luat in 2007. In anul 2013 decembrie a fost ultima ... (vezi toată discuția)
Negociere cu firma de recuperare - merita ??? ko_ny ko_ny Pe scurt , situatia sta cam asa: credit de nevoi personale contractat in 2008, platit 2 ani la zi, in 2010 am intrat in imposibilitate de plata.Orice negocire ... (vezi toată discuția)