avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa-l dau in judecata si sa-i cer despagubiri ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa-l dau in judecata si sa-i cer despagubiri avocatului pentru ca nu mi-a comunicat sentinta iar perioada de suspendare a dreptului de a conduce s-a majorat?

Buna seara!Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul meu!!!Am ramas fara permis anul trecut pentru viteza.Eram angajat la o firma de transport ca si sofer pe camion de mare tonaj!In acel moment nu-mi permiteam sa raman in "concediu" deoarece am o rata la casa si o familie de intretinut, in acel moment stateam foarte rau cu banii si am fost sfatuit sa fac contestatie,bineinteles am contactat un avocat si am inceput procedurile constient fiind ca nu am nici o sansa de castig dar hotarat sa muncesc mai mult sa pun ceva bani deoparte pe cand voi ramane in "concediu"!!!Dupa primul termen m-a sunat avocatu sa ma anunte ca nu prea avem sanse de castig,nu era ceva nou pt mine si ca s-a amanat la o alta data!Dupa cateva luni vazand ca nu ma mai suna d-nu avocat l-am sunat eu sa vad ce s-a intamplat la care el m-a intrebat daca nu am primit sentinta acasa,eu i-am rasp ca nu,dupa care mi-a zis ca am pierdut si trebe sa merg sa-mi predau permisul!Imi facuse ceva cerere cu care am mers la tribunal sa-mi elibereze o copie a sentintei dupa care am mers sa-mi predau permisul!NU am primit sentinta acasa,mentionez ca sotia a fost tot timpul acasa avand o fetita de 1an!!!Bineinteles ca datorita faptui ca de la pronuntarea sentintei pana am predat permisul trecusera 3luni suspendarea s-a majorat cu 30zile adica 120zile fara drept de reducere a suspendarii!!!Acum datorita acestui asa zis avocat eu raman fara salar timp de 4luni sa in cel mai rau caz fara locul de munca foarte bine platit!!!
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac? Pot sa-i cer daune?Sau ce ma sfatuiti?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 17:49, 9 Martie 2012
In situatia in care dvs
-recunoasteti din start "ca erati constient ca nu am nici o sansa de castig ",iar demersul a avut ca scop real numai prelungirea termenului de predare permis auto
-in situatia in care limitele negociate si asumate cu aparatorul dvs au fost ,eventual redactare actiune ,reprezentare si aparare, nu subziste eventual temei legal pentru care sa il invinovatiti pe acesta de necomunicare sentinta
Din precizari, rezulta dezinteres major din partea dvs ,de vreme ce afirmati "Dupa cateva luni vazand ca nu mai suna",in conditiile in care interesul primordial era al dvs petent contravenient
In documentele inaintate instantei de judecata ati comunicat domiciliul procesual ales la adresa aparatorului?
Nu aveti temei legal a invinovati aparatorul de necomunicare sentinta ,care reprezinta responsabilitatea instantei de judecata si care se comunica petentului contravenient,la adresa precizata de acesta in actiune
Sentintele astea nu se comunica. Sunt irevocabile.
Art. 266 alin. 3C.p.civ. - prin urmare daca nu exista cale de atac nu se comunica.
Insa pe dumneavoastra ce va impiedicat sa urmariti cursul dosarului si rezultatul acestuia ?
Despre avocat, parerea mea este ca, potrivit deontologiei profesiei de avocat, acesta trebuia sa instiinteze clientul despre rezultatul dosarului, potrivit cu art. 140 si urm. din Statutul profesiei de avocat, cu exceptia cazului in care s-a prevazut expres ca acesta va fi exonerat de a da informatii potrivit alin. 3 prima teza a articolului de mai sus.
Pai daca nu se comunica eu de unde ar fi trebuit sa stiu cand se da sentinta???telefoane zilnic ????
Solutiile privind masurile dispuse de instanta de judecata, termenele de judecata ori solutia finala a dosarului, se poate afla din condica de sedinta de la arhiva instantei ce a fost investita cu solutionarea dosarului, sau on-line pe portalul instantelor de judecata.

Alte discuții în legătură

Sentinta in pronuntare....cum aflu cand sa pronuntat? happyface happyface Anul trecut pe la sfarsitul lunii Decembrie am fost la Judecatorie pentru un proces si mi sa spus ca sentinta dosarului ramane in pronuntare. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, plangere respinsa De_MooN_Ro De_MooN_Ro totul incepe in ziua de 19.06.2011 cand un politist ma opreste ca am depasit pe linia continua desi nu mai exista nimic in zona care sa ateste asa ceva. toate ... (vezi toată discuția)
Proces castigat, apel pierdut emipop2892 emipop2892 Buna ziua, Anul trecut am dat in judecata Inspectoratul de politie judetean Timis pentru un proces de verbal care este nul. Am castigat procesul. Au ... (vezi toată discuția)