avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot recupera comisionul de la o agentie imobiliara?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot recupera comisionul de la o agentie imobiliara?

Buna ziua ,

In luna februarie a trebuit sa imi gasesc un apartament cu chirie.Am apelat la o agentie imobiliara care mi-a gasit un apartament.Am incheiat contractul cu proprietaru(contractul este unul standard si a fost oferit de catre agentul imobiliar) si am platit comisionul agentiei(600 lei).A doua zi insa am gasit o oferta mult mai buna.In aceste conditii am vorbit cu proprietarul care a inteles situatia.Am discutat si cu persoana de la agentie si am stabilit cu aceasta ca in momentul in care gaseste sa inchirieze apartamentul sa imi restituie comisionul primit de la mine.Mentionez ca pt banii pe care i-am dat nu am primit nici o factura sau chitanta.Singurele dovezi pe care le am sunt acel contract tip pe care il am de la agentie (contract intre mine si proprietar) dar in care nu se spune nimic despre faptul ca tranzactia a fost intermediata de agentie si mai am si corespondenta electronica cu angajatul agentiei(acesta mi-a trimis pe mail actul de vanzare-cumparare al apartamentului si actele de identitate ale
proprietarilor).Deasemenea, in contractul incheiat intre mine si proprietar angajatul agentiei a scris de mana(la rubrica mentiuni) ce lucruri se aflau in apartament in acel moment.
Ce mijloace as avea la dispozitie sa imi pot recupera acesti bani?
Carei institutii ma pot adresa ca sa il determin sa imi restituie acesti bani?
Va multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:45, 8 Martie 2012
Problema e ca agentia v-a gasit un apartament si ati semnat acel contract cu proprietarul imobilului ce urma sa il inchiriati, acceptand acea oferta. Banuiesc ca in contract gasiti explicat ce trebuie sa faca agentia pt. dvs in schimbul comisionului primit. Faptul ca a doua zi dvs. ati gasit altceva mai avantajos e treaba dvs. nu a agentiei , atata timp cat nu gasiti o astfel de clauza de reziliere contract, returnarea comisionului, etc.in contractul cu agentia.
Plata acelei sume de bani ar fi trebuit sa fie insotita de o chitanta, ar fi trebuit sa o cereti atunci cand ati efectuat plata.
asadar, in instanta e dificil sa castigati, intruicat va lipsesc cele mai elementare probe necesare sa aratati judecatorului ce s-a intamplat.
Posibilitatea sa va recuperati banii e cea prin care agentia va resituie suma de buna-voie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera banii? ilinca35 ilinca35 Buna ziua , In februarie am apelat la o agentie imobiliara sa imi gaseasca un apartament cu chirie.Mi-a gasit apartamentul si am incheiat contractul ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut?! MadalinaCh MadalinaCh Buna. Am sa incep prin a va povestii situatia prin care am trecut. Saptamana trecuta niste prietene au cautat chirie in Cluj-Napoca, acestea au apelat la o ... (vezi toată discuția)