Buna. Am sa incep prin a va povestii situatia prin care am trecut. Saptamana trecuta niste prietene au cautat chirie in Cluj-Napoca, acestea au apelat la o agentie de imobiliare. Un agent ne-a gasit un apartament si in acea zi fetele au mers la proprietar acasa sa vada apartamentul si s-au inteles cu proprietarul ca o sa ni-l inchirieze noua dupa data de 15 septembrie( apartamentul era in renovare) dar cu conditia sa-i dam banii(garantia) in ziua respectiva.. Zis si facut, in ziua acea fetele i-au dat garantia si a trebuit sa platim si un comision agentiei de imobiliare. Vestea proasta #-o, si aici voiam sa ajung, e ca fetele au platit tot, dar ele nu au primit vreun contract sau orice altceva care sa dovedeasca plata comisionului pentru agentie, iar acum cateva zile proprietarul a sunat-o pe una dintre fete si i-a spus ca nu ne mai poate da in chirie apartamentul din n motiveX-(, practic am ramas cu banii dati(la agentie) dar fara chirie.
As vrea sa imi spuneti ce e de facut in aceasta situatie? Si daca agentia e obligata sa dovedeasca plata comisionului( pentru ca mie asa mi se pare corect)
P.S Garantia care i-a fost data proprietarului am primit-o inapoi( macar atat:P)
Cam greu de dovedit faptul ca dvs. ati dat banii agentiei. Doar ceva martori sau spre exemplu locul tranzactiei sa fi fost undeva unde sunt camere de supraveghere (inregistrare momentului cand ati dat banii).
Repede ce imi vine in cap si din ce am inteles, cam asta zic eu, fara inscris sau un inceput de dovada scrisa e cam greu.
Cei de la agentie ce zic?
Agentul care s-a ocupat de aceasta treaba a spus ca incearca sa ne gaseasca o alta chirie, astefel incat sa nu mai platim un alt comision. Maine merg sa discut cu el si o sa il intreb de ce nu le-a dat fetelor o chitanta sau un contract pentru ca la mijloc a fost vorba de o suma destul de mare de bani.