avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia poate sa fie atacata de fratele vitreg?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia poate sa fie atacata de fratele vitreg?

buna ziua!
am urmatoarea problema: fiul meu a primit,prin donatie, de la tatal sau un apartament. Dupa data donatiei am divortat, sotul meu s-a recasatorit si are un al doilea copil din aceasta casatorie.
al doilea copil are vreodata vreun drept asupra apartamentului fiului meu? poate sa atace donatia? VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 19:43, 8 Martie 2012
De regula nu, el neavand vocatie succesorala, chiar daca, cel mai probabil prin actul de donatie, de cele mai multe ori se incalca rezerva succesorala.
ambii copii au vocatie succesorala la mostenirea tatalui dupa stiinta mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil catalinaduduianu catalinaduduianu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat de sotul meu in urma cu 10 ani, din casatoria noastra rezultand un copil. El s-a recasatorit, avand ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara? (vezi toată discuția)
"atacabilitate" act de mostenire zippy zippy Buna ziua, Apelez la ajutorul dumneavoastra cu urmatoarea problema: mama mea a dobandit in urma divortului un apartament. Momentan este recasatorita, iar ... (vezi toată discuția)