avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire la locul de munca

Buna ziua. Sotia mea are o problema si nu stim cum sa o gestionam mai bine in favoarea noastra. Lucreaza in domeniul bancar la Volks....., din anul 2006 iar in anul 2008 a intrat in concediu de crestere copil. Toate bune si frumoase pana in momentul in care s-a intors la munca in anul 2010 moment in care persoana desemnata sa-i" tina " postul pana la intoarcere nu a mai plecat , fiind o pila a nu stiu cui, prin urmare a fost mutata sotia la o alta sucursala. Si acum incepe adevarata hartuire care vine de la directorul bancii care vrea sa schimbe toti oamenii pentru a putea aduce alti oameni, dupa cum el a declarat, cu un alt portofoliu. Dar nu le concediaza si vine din 3 in 3 zile pe la fiecare sucursala si le ameninta ca le da afara cu nu stiu ce articol si ca le face probleme de nu se mai angajeaza nicaieri daca nu isi dau demisia. Si asa se intampla in fiecare saptamana. Eu personal am vrut sa-l bat dar nu e cea mai buna solutie. La inceputul anului sotia mea a ramas insarcinata deoarece ne-am dorit mult si al doilea copil dar din cauza stresului exact la 2 saptamani dupa ce nenorocitul asta a venit la sucursala si si-a batut joc de ele in toate felurile < sotia plangand 3 zile incontinuu> a pierdut sarcina. A amenintat-o ca o da afara chiar daca e insarcinata amenintand-o de cate ori avea ocazia. Avem si o inregistrare audio(in care el ii spune sa plece si nu poate sa ii dea somaj ca acela s-ar da doar in momentul concedierilor colective -"mincinosul") si sunt si cateva fete sa depuna marturie cu ce au patit si au auzit si vazut. CUM TREBUIE SA PROCEDEZ??? CE SA FACEM??? X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 22 Martie 2012
Parere.
Incercati sa gasiti un alt job pt sotie.
In alta ordine de idei, aceasta institutie trebuie sa aibe un cod de conduita, unde trebuie sa fie clarificate printre altele si modul de comportament, de adresare, etc. in cadrul institutiei, si puteti astfel avea un temei pentru adresarea unei cereri spre solutionare forului ierarhic superior. Incercati sa vedeti daca exista un astfel de document si ce prevede si/sau ce interzice acesta.
Daca medicul care a supravegheat sarcina sotiei poate certifica intr-un fel sau altul ca datorita stresului (avand in vedere manifestarile .... directorului) si intretinerea de catre acesta a unui mediu de lucru neadecvat, etc. puteti sa actionati in judecata institutia.
Mai are cineva alta parere? A mai trecut cineva prin ceva asemanator? Pot folosi inregistrarile in instanta?
Inregistrarile audio-video nu sunt mijloace de proba in litigiile de natura civila ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare angajator despre sarcina denissa_mar denissa_mar Buna, Sunt noua pe aici si va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt insarcinata in 13 saptamani. Am anuntat angajatorul in scris ( am adus o ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca brazvan brazvan Buna ziua, De ceva timp ma simt hartuit la locul de munca de directorul firmei si \"seful\" ierarhic superior prin diverse forme, spre exemplu, seful meu nu ... (vezi toată discuția)
Hartuire psihica la locul de munca ioana_d2008 ioana_d2008 Buna seara! Mi s-a ivit de curand o problema la locul de munca actual,in sensul ca noua D-na Director ne hartuieste psihic si moral.A preluat postul de aproape ... (vezi toată discuția)