avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

o societate are o datorie catre societatea mea de 2 000 lei, ma dat-o in judecata, mi-a fost admisa cererea, am depus pt investirea hotararii insa injstanta mi-a respins cererea, am vrut sa duc hotararea la executor insa inainte am verificat sa vad care mai este stadiul acesteia.
Are hotarare admisa de dizolvare introdusa de Registrul Comertului insa Directia Gen. a Finantelor a depus recurs.
Intrebare eu societate comercial in situatia de fata ce mai pot face???
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:56, 8 Martie 2012
Depinde in ce stadiu de afla procesul si care este obiectul cauzei. Daca la momentul in care s-a deschis procedura de insolventa si s-a numit un administrator judiciar, nu v-ati inscris la masa credala ca si creditor cu suma respectiva, sunt sanse minime sa o mai obtineti. Daca...
Ar fi bine sa va angajati un avocat sau un consilier juridic specializat.
va dorim succes
Va trebui sa actionati in conformitate cu art. 237 alin. 7 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, respectiv sa numiti un lichidator. A nu se face confuzie intre dizolvarea judiciara reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale si Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Astfel lichidatorul reglementat de Legea nr. 31/1990 nu are aceleasi competente ca si administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar a caror activitate este reglementata de Legea 85/2006.
Este vorba de dizolvare emisa de Registrul comertului de regula pt nedepunerea situatiilor financiare in ultimi 3 ani, este pe rolul judecatoriei, recursul este declarat de Directia de finante, pt ca de regula are datorii catre aceasta
Trebuie vazut care este motivul pentru care s-a formulat recursul...in mod normal ANAF-ul daca are creante numeste un lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in dizolvare DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Salut pe toata lumea! Vin si eu cu o intrebare.... :) Lucrez la o firma care mi-a dat spre recuperare mai multe creante. Unul dintre debitori ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma cu datorii biancamarianca biancamarianca Am o firma dizolvata prin ONRC pentru nedepunere bilanturi 3 ani consecutiv, a ajuns la lichidator si a intrat in procedura generala cu creditori finantele si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate lorefaur lorefaur Va rog sa ma ajutati cu un sfat: In cazulin care o societate a fost dizolvata de R.C pentru nedepunerea situatiilor financiare, ce se intampla cu creditorii ... (vezi toată discuția)