avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea violentei in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea violentei in familie

Va rog frumos, imi puteti explica daca aceasta lege promulgata astazi de presedintele Romaniei protejeaza si fostele sotii? Adica daca divortul este deja pronuntat (definitiv si irevocabil) dar violenta si amenintarile continua, se poate obtine ordin restrictie?

Va multumesc mult pentru orice raspuns.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
laau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nadiar , utilizator 09:01, 10 Martie 2012
avocat_lascoschi@yahoo.com ,

Domnule avocat, asa mi s-ar parea si mie normal, dar cum traim intr-o lume in care normalitatea nu mai este ceva normal, ma astept ca nu toata lumea sa gandeasca asa. Voi avea saptamana viitoare o noua discutie cu ofiterii de la Sectia 16, va comunic cum vad ei problema, ca au trecut deja trei ani de teroare in care ei au ridicat din umeri si au afirmat ca "domnul impinge usa aparatamentului incercand sa forteze intrarea doar din cauza ca este putin nervos". I-am intrebat si eu daca in cazul femeilor pe care le-au gasit omorate fostii au fost mai mult sau mai putin nervosi. Ei doamna, sa nu exageram, s-au spalat ei elegant pe maini de toata problema mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Va faceti sperante desarte, parerea mea.
Legea e promulgata, dar cu siguranta nu exista normele de aplicare.

Si pana apar si acelea, vom mai vedea copii spanzurati, inecati, sufocati cu perna , alaturi de tatici - un pic violenti cu partenerele, un pic mai nervosi - dar care se dovedesc parinti buni, omorandu-si progeniturile, in interesul lor major...In toate acele cazuri, larg mediatizate, taticii cu copiii au fost lipsiti de prezenta stanjenitoare a mamelor si si-au putut revarsa intreaga caldura parinteasca asupra bietilor copii...
Va multumesc pentru raspuns domnule avocat dar vreau sa precizez ca nu e apartament ci casa si nu exista actele de proprietate fiind disparute ci doar trecuta in rol la primaria comunei.In acest caz se poate face succesiunea?Actele au disparut odata cu moartea sotului doamnei si nu exista nici macar copii.Cum se pot recupera?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie impartire prin invoiala a apartamentului dupa divort pana la vanzarea acestuia danadinu49 danadinu49 Buna ziua, In iunie 2009 am divortat (dupa 33 de ani de casnicie)si am introdus actiune si pentru partajul unui apartament semidecomandat, compus din 3 camere ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal AlexCerSenin AlexCerSenin Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un sfat , un raspuns , orice . Relatia dintre mama si sotul ei a devenit insuportabila din cauza violentei fizice si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un copil major Dodo74 Dodo74 Buna ziua, va scriu in numele unei vecine care nu stie sa utilizeze un forum. Incerc sa fiu scurt dar in acelasi timp sa creez peisajul cat mai concludent, ... (vezi toată discuția)