avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contestatie contraventie lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contestatie contraventie lipsa rovinieta

Buna ziua, am primit o contraventie pentru circulatia fara rovinieta. Am contestat-o invocand binecunoscutele vicii de forma dar si faptul ca la data si ora respectiva eram internat in spital, am anexat scrisoarea medicala avand mentionata ziua si ora internarii in spitalul in care am stat 7 zile. Ora mentionata pe PV de contraventie e dupa 65 de minute dupa internare. Nu zic ca masina mea nu a fost in locul indicat de agentul constatator, pentru ca nu stiu, dar nu sunt eu faptuitorul. Nu am permis nimanui sa circule pe drumuri nationale cu masina mea, si la urma urmei daca au foto, sa identifice corect autorul. Ce sanse imi dati pentru admiterea plangerii contraventionale?
Cel mai recent răspuns: justitiabilul , utilizator 17:15, 25 Ianuarie 2013
Este masina proprietate privata sau apartine unei societati/unitati?
Invocarea ca la ora mentionata in PV ,nu are relevanta fata de constatarea pe care nu o negati ca masina ar fi putut sa se afle in locul unde este constatata si consemnata contraventia
Daca in evidente dvs figurati drept proiprietar/detinator vehicul ,CNADR nu are cunostiinta si nu detine obligatia sa desfasoare demersuri pentru identificarea potentialilor utilizatori ai vehiculului
Nu ati precizat concret daca detineti sau nu rovinieta valabila
Este masina mea proprietate personala, masina trebuia sa fie in servis la data si ora de pe procesul verbal.
Nu sunt eu faptuitorul, am documente prin care dovedesc ca eram in alta parte. Faptul ca detin masina nu ma obliga si la plata rovinetei, pot sa circul numai pe drumuri judetene sau pot sa nu circul deloc. Cine a circulat sa raspunda, eu nu pot avea calitatea de contravenient pentru ca nu am cunostinta sa fi facut ceva ilegal .
subiectul e vechi daca il mai citeste cineva, anunt ca am castigat contestatia pe vicii de forma si am mai demonstrat ca nu eram eu la volan si nu puteam avea calitatea de contravenient care nu este transmisibila. Inca nu am primit motivarea instantei dar argumentele mele au tinut in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rovineta FADRIANA FADRIANA In situatia in care valabilitatea rovinetei a fost depasita si s-a circulat fara a fi achitata contravaloarea pentru repunere invigoare a rovinetei: 1.Cate ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie dupa rovinieta? Tibi01 Tibi01 Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei (\"...a circulat fara a detine rovinieta valabila\") de la CNADNR dupa modelul clasic: - data ... (vezi toată discuția)