avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa intru in posesia pensiei alimentare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa intru in posesia pensiei alimentare?

Am depus actele de divort in luna februarie 2011.iar divortul s a pronuntat in luna ianuarie 2012.de pe urma acestui divort am ramas cu o minora in varsta de 7 ani .pentru crestere si educare ....tatal copilului obligat printr o sentinta judecatoreasca la platirea pensiei alimentare .din data la care s a deschis actiunea de divort .pana la varsta de 18 ani .a minorei ..Fostul meu sot lucreaza in Norvegia de 4 ani de zile cu contract de munca ,.am trimis in Norvegia la firma unde lucreaza .hotararea judecatoreasca , dar un reprezentant al firmei motivand verbal ca ei nu pot face nimic .pentru ca nu sunt intrati in U.E.Sotul meu nu este buna credinta ne dorind sa mi platesca pensia alimentara hotarata de lege..A stabilit el o suma pe care mi-o da de 2 luni de zile .Ce pot face pentru a obtine pensia din urma .si in prezent ce - a stabilita de judecatorie?
Cel mai recent răspuns: jojica , utilizator 14:34, 8 Martie 2012
Va recomand legea nr.105/1992,cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat
SIngura solutie posibila ar fi in opinia mea sa-l actionati in judecata la instanta norvegiana. Acum se pune problema daca instanta norvegiana, va accepta puterea de lucru judecat a instantei romane. Nu am studiat foarte bine aceasta lege, deci un raspuns mai exact nu v-as putea da. Revin cu noi detalii in caz ca aflu ceva.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara iuly. iuly. salut , , am facut un copil cu un Norvegian , necasatoriti , nu a vrut sa recunoasca copilul , am nascut in romania , la 4 luni am plecat cu fetita in norvegia ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cristina helena cristina helena Buna ziua, am o fetiță de 8 luni născută in norvegia si nu ii pot face pașaport românesc deoarece ambasada din România in Norvegia imi cere hotărâre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din norvegia crystyna crystyna crystyna crystyna Tatal fetitei lucteaza in Norvegia nu contribue la cresterea ei nu santem casatoriti legal dar copilul este recunoscut ii poarta numele ce pot face sa pot ... (vezi toată discuția)