Buna ziua, va rog frumos daca stiti sa ma indrumati cum trebuie procedat. Am un magazin alimentar si am marfa perisabila cum ar fi fructe,legume,produse care au termen de valabilitate de 3 zile si nu reusesc sa le vand asa de repede si ca atare ar trebui sa le scot din gestiune ca marfa perisabila. Am tot citit hg 831/2004 dar acolo se refera doar la societatile platitoare de impozit pe profit si la anexele cu limitele admise de perisabilitate. Dar eu nu sunt platitoare de impozit pe profit. In cazul asta eu cum procedez sa pot sa imi scad gestiunea tinand cont de faptul ca gestiunea mea este global valoric. Fac pur si simplu o nota contabila 607=371? Si daca e asa ce trebuie anexat la nota? Va multumesc mult.
Trebuie anexat si procesul verbal de constatare a perisabilitatilor. Dar nu inteleg cum de o SC cu profil de comert este platitoare de impozit pe venit?
De ce nu ar putea fi platitoare de impozit pe venit o societate cu activitate de comert?
Iar eu nu am vazut ca HG 831/2004 sa se refere doar la platitorii de impozit pe profit...sau poate mi-a scapat mie ceva?
Daca tineti evidenta global-valorica , atunci faceti nota contabila (banuiesc ca lucrati cu 4428 si 378)
% = 371
607
4428
378
Intocmiti un prces-verbal de constatare si atasati-o notei contabile de scadere din gestiune. Din pct de vedere fiscal, nu aveti de ce sa calculati gradul de deductibilitate conf anexelor din HG.
Intrebarea relativ la impozitul pe venit a fost pur retorica. In comert se prefera impozitul pe profit pentru optimizarea impozitelor (este mult mai bine sa platesti 16% decat 3%, mai ales tinand seama de costul marfii).
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.