avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul cantitate apa meteorica pt terenuri (taxa)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul cantitate apa meteorica pt terenuri (taxa)

Buna ziua,
Eu stau la curte si de curand am contract pt furnizare servicii de apa si canal. Conform legii regiile de apa si canal factureaza canalizare si pt apa meteorica, iar calculul cantitatii tine cont de intraga suprafata a propietatii desi o mare parte a curtii este gradina si evident apa nu ajunge in canal ci se infiltreaza natural.
In urma sesizarii aspectului la regie raspunsul pt a scapa de aceasta taxa a fost "scoate terenul in extravilan si se rezolva"
Am doua intrebari:
Se poate face cumva ca aceasta taxa sa nu se mai plateasca pt suprafeta care reprezinta gradina?
Presupunand un raspuns negativ la prima intrebare atunci cred ca in textul legii 241/2016 poate fi o greseala deoarece se specifica ca aceata taxa se percepe printre altele si pt teren INTRAVILAN fara a face distinctia ca parte din teren sau in totalitate poate fi folosit ca gradina/livada. Este asta o scapare? Se poate cumva modifica?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: boian , utilizator 12:18, 17 Octombrie 2012
Eu incerc pe cale judecatoreasca sa-i oblig sa nu mai factureze servicii de canalizare epurare pentru apa meteorica.
Nu gasesc in cuprinsul legii 241/2006 prevederea referitoare la intravilan. Dar cred ca daca, asa cum spunea cineva, dovediti ca apa din gradina nu se scurge deloc in reteaua de canalizare puteti scapa de plata aferenta. Cunosc un caz cand s-a facut cerere la societatea furnizoare de apa de la care s-a deplasat o comisie tehnica ce a constatat ca apa de ploaie se scurgea intr-un parau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apei meteorice este obligatorie la casa,chiar daca au venit si au vazut ca nu o dai la canal,ci in pamint,platita dupa niste formule din birou? R.GROZDAN R.GROZDAN Locuiesc la casa,si in luna iunie 2009 am primit factura cu cei mai multi m3 de meteorica:35,01m3(si 0,1 va dati seama ce precizie?)si 9 m3 de potabila ... (vezi toată discuția)
Plata apa meteorica sau apa de ploaie boian boian Am formulat cerere de chemare in judecata a furnizorului de apa potabila pentru a nu mai imi factura prestari servicii (canalizare si epurare) legate de apa ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica MariusTimiosara MariusTimiosara Buna, Am si eu o dilema, Locuiesc la casa si nu am nici un canal de scurgere a apei meteorice pe linga casa sau pe intraga proprietate , totusi platesc ... (vezi toată discuția)