avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Avocatul Poporului propune introducerea recursului in ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Avocatul Poporului propune introducerea recursului in reformare

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a anuntat ca vrea sa propuna introducerea celei de-a treia cai de atac in justitie, respectiv cea a recursului in reformare, care ar urma sa fie exercitata in cazurile in care se incalca drepturile omului.

Intrebat daca nu considera ca noua cale de atac ar bloca instantele, Gheorghe Iancu a explicat ca aceasta este necesara si ca recursul in reformare va putea fi declarat doar in anumite situatii, respectiv in cele in care drepturile omului sunt incalcate.

Unul dintre adjunctii Avocatului Poporului, Erzsebet Dane, a precizat ca aceasta cale de atac a fost gandita in sensul apararii drepturilor omului.

Sursa: Mediafax
... hm... si cine constata daca au fost incalcate drepturile omului???
Mulțumesc pentru invitație.

Ca răspuns la recursul in reformare, eu unul m-am cam săturat de jocul acesta. La noi legile durează mai puțin decât, știu și eu, covrigii...

Ne facem atâtea scrupule privind litera legii, încât nu vedem spiritul acesteia. Fiecare sus-pus dorește să rămână în istoria ca reformator (am împrumutat ideea unui prieten, plătesc copy-right-ul) dar problema este că nu legile sunt cele mai proaste, ca regulă generală, deși am văzut și legi proaste.

Deficitară este aplicarea lor, în foarte multe cazuri. Iar în privința drepturilor constatate de CEDO ca încălcate, există suficient cadru legislativ pentru revizuire.

Mai bine îi inițiem pe judecători, procurori, avocați...în apărarea drepturilor omului.

Cu stimă.

PS. Poate mai iese, ca să spun așa, de-o nerespectare a principiului securității raporturilor juridice, vezi precedentul Brumărescu.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ideea, foarte buna.
avem hotarari irevocabile cu dispozitii si motivari idioate - in prezent fara solutie
exista o multime de hotarari judecatoresti irevocabile dar nelegale - tot fara solutie
E firesc sa existe in Romania o cale de atac pentru incalcarea CEDO, in care incalcarea sa fie stabilita de o instanta romaneasca.
Cred ca mai degraba o reformare a sistemului de justitie, incepand cu judecatorii. De exemplu : se pot face modificari majore la o dacie 1310, dar nu va merge niciodata ca un mercedes .
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
ContSters191851, utilizator

Alte discuții în legătură

Plingere la cedo dumibog dumibog in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ? (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei sentinte irevocabile radusorina radusorina la un proces civil.amenda rutiera am primit prima sentinta cu specificatia irevocabila si vreau sa fac recurs cum procedez. S a schimbat legea de anul acesta ... (vezi toată discuția)
C.e.d.o Angela Rauta Angela Rauta Sunt nedreptatita in dosarul nr 1642/277/2008 al judecatoriei Patarlagele pentru ca Tribunalul Buzau a dat o Decizie definitiva si irevocabila pe data de 20 ... (vezi toată discuția)