avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si dreptul la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si dreptul la succesiune

Buna seara,
As dori si eu cateva date legate de succesiune si dreptul la succesiune.
Am o prietena: ei si sora ei le-a decedat tatal acu vreo 7 ani ani de zile cand ele inca erau minore, mama lor ajungand alcoolica si aducand in casa un barbat la fel ca ea , ajungad sa-si neglijeze fetele,uitand de datoriile de mama , vanzand tot ce aveau prin casa pentru bautura...in cele din urma abadonadu-le.
Problemele care sunt :
Apartamentul cand a fost cumparat a fost trecut pe numele ambilor parinti in contractul de vanzare-cumparare.
Succesiunea nu s-a facut cand tatal lor a decedat,
Mama lor la un moment dat a incercat sa vada apartamentu(mostenirea de pe urma decesului tatalui lor) fara acordul fetelor si a ramas si fara contractul apartamentui, el ramanand la o firma de imobiliare in schimbul unui avans.
Fetele au fost la protectia copilului (avand acte care atesta lucrul asta) si au facut plangere impotriva mamei.
Mama pierde isi pierde dreptul asupra loc ca parinte si luate sub tutela de bunica lor (mama decedatului) dupa abandon.
Casa a ramas nelocuita de 7 ani.
Cheltuielile si restantele neplatilor nefacute de mama lor au fost suportate de bunica lor de la momentul abandonului(avand chitantele si facturile) pana in present.

Ce pot face ele in situatia asta ca sa aibe drept absolut asupra imobilului?
Cel mai recent răspuns: chitucpavellucian , utilizator 16:56, 9 Martie 2012
Sa deschida succesiunea dupa tatal lor, la notarul de la ultimul domiciliu al defunctului. Insa mama va avea si ea 1/4 din mostenire. Poate rascumpara de la mama la partaj cota de 1/4 din 1/2 ce I apartine mamei. Restul de 1/2 din apartament este cota de bun comun al mamei. Aceasta poate sa le o doneze sau a le o vanda. Oricum apartamentul este bun comun, deci mama are 1/2 din apartament, restul de 1/2 se va imparti 2/8 mama si 3/8 fiecare din surori.
...problema e ca ele nu vor sa faca parte deloc cu mama lor dupa toate cele intamplate...
Problema e ca indiferent de ce vor fetele, mama are in prezent cea mai mare parte din apartament.
Daca nu vor sa imparta apartamentul cu mama, sa-l foloseasca pana la decesul ei, apoi vor avea ap in totalitate
ok... da mama lor mai nou vrea sa se intoarca inapoi in apartament si nici ele nu pot sa se mute inapoi de frica sa nu se trezeasca cu ea pe cap....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)