avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributie la casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributie la casa de asigurari de sanatate

Buna seara.Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema,eu sunt bugetar dar am si un PFA care functionez numai vara dar nu stiu daca trebuie sa platesc la Casa de asigurari de sanatate si daca da cat anume. Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:22, 8 Martie 2012
In cazul dvs. pentru PFA se plateste 5,5% din venitul realizat (adica ce ramane din incasari dupa ce se scad cheltuielile).

Daca nu erati salariat si venitul era mai mic decat salariul minim pe economie, se platea 5,5% din acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru pfa care este si salariat tazyx tazyx Daca sint angajat cu CM dar detin si un PFA care mai face complet aleator cite o factura ( sa zicem una la 4-6 luni ), cum calculez si platesc CASS-ul ... (vezi toată discuția)
Pfa- contributii ella2389 ella2389 Buna ziua. Va rog sa ma ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste, care sunt impozitele si taxele pe care un PFA programator trebuie sa le plateasca? Va ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa la cas si cass scorus69 scorus69 Buna seara va rog frumos sa mi spune ti daca un PFA acum infiintat declara pe declaratia 220 ca venit estimat un venit mai mic decat 700 lei este ... (vezi toată discuția)