avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proprietate intelectualã comunã?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proprietate intelectualã comunã?

Dreptul de proprietate intelectuala pentru un bun poate fi detinut de 2 entitati fiscale?
Concret, o PFA si o SC pot detine impreuna un website, cu toate drepturile de proprietate? Nu este vorba despre comert online, NU se comercializeaza bunuri.

Au ambele entitati posibilitatea de a obtine venituri din exploatarea website-ului?
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 09:00, 9 Martie 2012
Da, fiind o opera comuna drepturile de proprietate intelectuala apartin coautorilor. Daca veniturile din exploatarea Website-ului sunt venituri din proprietate intelectuala, pot fi impartite intre autori, potrivit conventiei dintre ei, modului de realizare a operei respective (in colaborare sau fiecare a efectuat ceva distinct etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj folosind drepturile de autor. stamper stamper Buna ziua, Azi am intampinat o problema la care as dori sa cer sfaturi. Dupa ce am plecat anul trecut de la fostul meu angajator, am mai luat o lucrare ... (vezi toată discuția)
Pfa actionar la o sc?? Alexandru8899 Alexandru8899 1. Poate o PFA sa detina parti sociale la o SC? 2. In caz pozitiv, poate PFA beneficia de dreptul de a utiliza in scop comercial un website detinut de SC, ... (vezi toată discuția)
Un drept de proprietate intelectualã poate fi deþinut de cãtre 2 sau mai multe entitãþi? Adrian1483 Adrian1483 Doua entitati - societati comerciale, sau o societate si o persoana fizica, sau alte tipuri de entitati cu personalitate juridica - pot detine ambele acelasi ... (vezi toată discuția)