avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului, stimulent de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului, stimulent de insertie, concediu de paternitate apoi indemnizatie de somaj?

Copilul are 5 luni si am optat pt indemnizatie pana la 1 an.M-am reintors la serviciu si mi-am facut dosarul pt acordarea de stimulent.Sotul o sa intre in somaj de la 1 aprilie(trebuie sa intre in somaj pt acordarea de plati compensatorii- fabrica se inchide).Se poate ca dupa intrarea in somaj de la 1 mai sa intrerup stimulentul ,sa merg la serviciu si el sa intrerupa somajul si sa i-a paternitate pana la 1 an , apoi sa continue cu somajul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 9 Martie 2012
1. Da, eu zic ca se poate asa cum spuneti dvs. desi Ordinul MMFPS 1474/2011 spune altfel:

Situatie:
Părinţii care, între ei, doresc să îşi schimbe opţiunea pentru indemnizaţie pentru creşterea copilului pe perioada în care beneficiază de acest drept.

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 2 alin. (7) din OUG nr. 111/2010, odată făcută opţiunea, aceasta nu mai poate fi schimbată. Deşi este un drept individual, decizia de a avea un copil, cât şi deciziile ulterioare privind creşterea, îngrijirea şi educarea acestuia sunt luate în comun de părinţii/reprezentanţii legali ai copilului, în conformitate cu prevederile Codului familiei. Prin urmare, se aplică această regulă şi în situaţia deciziei/opţiunii exprimate în cazul concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

2. - De aceea ar fi bine sa intrebati si direct la Agentia Judeteana pentru Plati si Insoectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Prevederea din Ordinul 1474/2011 este o "inventie", acest aspect nefiind specificat in OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer indemnizatie crestere copil Fl0r3ntina Fl0r3ntina Buna ziua, am un copil de 1 an si 2 sapt, eu am fost in concediu de crestere al copilului, si m-am angajat incepand cu data de 1.08.2012. se poate transfera ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie toderas88 toderas88 as dori sa stiu daca la cadrele militare in activitate,beneficiaza de acest stimulent de insertie,mentionez ca eu nu am fost in concediu pt crestrea copilului. (vezi toată discuția)
Buna ziua, sined sined Ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani,prev de art 2/1/b din OUG 111/2010,in baza optiunii mele la data nasterii ... (vezi toată discuția)